Mesaj sincere condoleante
Închide
Coroane si jerbe funerare

Ghid practic pentru inmormantare

In viata pot aparea situatii neprevazute cum ar fi pierderea unei persoane dragi care ne provoaca durere nesfarsita in suflet. Uneori ai nevoie de cineva care sa te indrume in aceste situatii, deoarece sunt multi pasi de urmat la un astfel de eveniment tragic care necesita timp si cheltuieli destul de mari, insa totul este pentru sufletului celui care a trecut in nefiinta. In acest articol iti venim in ajutor cu un ghid pentru inmormantare in care te indrumam spre pasii care trebuie sa i urmezi pentru ca ceremonia sa fie completa!

1. Declararea decesului

Termenul de declarare al decesului este de 3 zile sau 24 ore. Actul de deces se intocmeste la primaria unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza s-a produs decesul ori s-a gasit cadavrul.

2. Discutia cu preotul

Preotul este singurul care va poate indruma spre pasii care trebuie urmati inainte de inmormantare. Exista o serie de obiceiuri, datini crestinesti pe care este bine sa le urmati. Ceea ce se petrecere la casa decedatului are un rol foarte important in intreg procesul. Trupul se pregateste de a merge pe ultimul drum, inainte de a fi situat intr-un sicriu. Spalarea si imbracarea corpului celui mort tine de traditiile funerare ce au loc la fiecare inmormantare crestin ortodoxa. Odata ce se oficiaza aceste procese determinante, se cere de la biserica tamaie, carbune, lumanari, sfesnic, toiag, o cruce si o icoana care, de asemenea, se amplaseaza pe pieptul celui trecut pe lumea cealalta.

Preotul trebuie sa stabileasca orele potrivite pentru slujba de la biserica ce va avea loc pentru pomenirea raposatului. Si clopotarul bisericii are rolul bine definit pentru ca lumea sa stie si sa se roage pentru pacatele celui decedat.

3. Fii chibzuit si atent la detalii

Moartea unei persoane dragi este devastatoare, cu toate aceste nu cumpara lucruri inutile, evita sa lasi emotiile si durerea sa conduca organizarea ceremoniei. Nu trebuie să cumperi cel mai scump sicriu pentru a onora memoria cuiva drag.

4. Priveghiul

La casa celui trecut in nefiinta se face, mai apoi, un priveghi la care vor veni toti cei care l-au cunoscut pe raposat si care isi doresc sa isi ia ramas bun pentru ultima data. Se aprind lumanari, se ofera mici pomene, se roaga si se spun rugaciuni. Deasupra usii de la intrarea in casa este amplasata o panza de doliu de culoare neagra care va sta acolo pana la pomenirea de 40 de zile. Tot in perioada de pana in ziua inmormantarii, preotul vine acasa la decedat si oficiaza slujba “Stalpilor”. Este vorba despre o rugaciune scurta, care alaturi de citirea din Sfintele Evanghelii este efectuata pentru cel trecut in nefinta. De asemenea, este binecuvantata coliva pentru inhumare.

5. Ziua cu inmormantarea

In ziua procesului de inmormantare, familia celui decedat pregateste tamaia si ofera preotului lumanari aprinse. De asemenea, si celor prezenti la casa de unde se conduce pe ultimul drum cel trecut in nefiinta, li se inmaneaza lumanari aprinse si prosoape. Inainte de ingropare, se poate opta pentru pregatirea convoiului de conducere pe ultimul drum al decedatului.

Primul in fata convoiului se afla un credincios cu crucea, care mai apoi va fi asezata la capul mortului. Dupa acesta, vor sta cei ce poarta coroanele si jerbele funerare aduse de catre cei prezenti pentru transmiterea de condoleante familiei indoliate. Aceste daruri sunt foarte importante si pot fi comandate de pe site-ul https://www.coroanefunerare.com/

Dupa acestia, vor sta persoanele cu sfesnicele, icoanele si steagurile, iar mai apoi preotul sau preotii si cantaretii. Foarte important este si carul mortual cu sicriul deschis care de obicei este reprezentat de un dric funerar.

6. Slujba si ingroparea celui decedat

Convoiul odata ajuns la biserica, va permite trecerea sicriului celui decedat in lacasul de cult si a celor care vor intregi slujba de inmormantare. Coliva, vinul, colacii si capetele vor fi asezate in biserica sau in casa de praznuire cu o lumanare aprinsa in ele, care va arde pe toata durata desfasurarii slujbei funerare. Coroanele de flori cimitir sicriul si pomul cu darurile raman la usa bisericii. Langa sicriu, se vor aseza sfesnice cu lumanari iar atmosfera din timpul ceremoniei va fi una respectuoasa.

Tot acum se ofera si pomeni saracilor. Dupa slujba oficiata in biserica, oamenii se indreapta catre cimitir, pentru depunerea costiugului in cimitir, la locul de veci. Odata ce se ajunge acolo, se cantanda “Vesnica pomenire”. Toti cei prezenti isi iau ramas bun de la decedat iar apoi sicriul este acoperit cu capacul si preotul savarseste ultimele ritualuri de inmormantare. Se binecuvanteaza coliva si colacii ce se ofera la cimitir celor prezenti.

7. Coroanele funerare

Aceste daruri se depoziteaza peste groapa cu sicriul proaspat acoperita de gropar. Acestea simbolizeaza frumusetea si puritatea raiului, locul in care se doreste ca sufletul celui decedat sa ajunga. Alege cu incredere sit-eul nostru, pentru ca suntem o florarie cu peste 15 ani experienta in realizarea de coroane si jerbe funerare, avand atelierul de productie in Bucuresti. Realizam la comanda toate tipurile de aranjamente funerare la preturi de producator, mai ieftin decat in orice florarie din Bucuresti! Durata de executie a unei coroane funerare este de maxim 2 ore de la data plasarii comenzii pe site sau prin telefon, iar livrarea in Bucuresti se poate face in regim de urgenta in 2-3 ore si gratuit in aceeasi zi.

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87