Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Lista de cumparaturi pentru inmormantare

Inmormantarea este un moment dificil, care provoaca suferinta si are un impact emotional puternic. Dincolo de acest aspect, organizarea necesita eforturi, pentru ca trebuie sa gasesti taria necesara sa nu te lasi dobarat si sa faci cele mai bune alegeri, astfel incat sa iti iei ramas bun de la cel trecut in nefiinta.

La ce serviciu sa apelezi pentru inmormantare?

Costurile de organizare a inmormantarii pot sa difere in functie de serviciile la care doresti sa apelezi. De la stat exista fonduri pentru deces, care vor acoperi o parte din cheltuieli, la fel ca ajutorul primit de la familie si apropiati. Cea mai simpla varianta este angajarea unor servicii de pompe funebre care sa se ocupe de toate detaliile pentru inmormantare, sa se asigure ca intreg procesul decurge in conditii optime si sa achizitioneze mare parte dintre obiectele necesare pentru oficierea traditiilor bisericesti. Pachetele serviciilor funerare ofera sicriul, transportul de acasa pana la cimitir, imbalsamarea, groparii, crucea etc si acopera multe aspecte, salvand mult timp. Pachetele funerare se pot alege in functie de bugetul fiecaruia, iar pretul mediu este de 1000 de lei. Alta varianta este sa te ocupi personal de achizitionarea tuturor obiectelor pentru inmormantare, insa de multe ori impactul emotional te impiedica sa faci acest lucru.

Care sunt lucrurile de care ai nevoie de la deces pana la inmormantare?

Primul lucru pe care il ai de facut este sa obtii un certificat medico-legal prin care sa se constate decesul, aprobarile necesare inmormantarii si certificatul de deces.

Ulterior, trebuie sa te asiguri ca persoana decedata are un loc de veci stabilit. Unii oameni isi asigura acest loc inca din timpul vietii, prin plata unei taxe. Taxele pentru comandarea cosciugului si a crucii variaza intre 550 si 1700 lei, dar pe piata exista si sicrie mai scumpe. Iti recomandam sa nu transformi inmormantarea intr-un prilej de fala sau o competitie in a organiza un eveniment fastuos. Nu este bine ca familia sa faca excese si sa investeasca sume enorme pentru cele mai scumpe obiecte. Tot tu va trebui sa asiguri cosmetizarea decedatului (imbalsamare, spalare, imbracare, tuns si machiaj) care ajunge la suma de 400 de lei, la fel ca inchirierea unei masini pentru transport. Ultimele costuri sunt cele pentru comandarea coroanelor funerare.

Lucruri necesare in ziua inmormantarii

Pentru ziua inmormantarii va trebi sa pregatesti: 0,7l de vin, 1l de ulei, tamaie, carbune, un borcan cu arpacas pentru coliva de 40 de zile, prosoape si 40 de lumanari. De asemenea, familia indurerata trebuie sa pregateasca pachete care vor fi oferite drept pomana, cu diverse alimente, de post daca este cazul. Fiecare element are un rol bine definit si are o anumita simbolistica.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87