Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Lista de cumparaturi pentru inmormantare

Inmormantarea este un moment dificil, ciclicitatea vietii provoaca foarte multa suferinta in sufletele noastre, iar impactul emotional este puternic. Dincolo de acest aspect, organizarea necesita eforturi, pentru ca trebuie sa gasesti taria necesara sa nu te lasi dobarat de acest eveniment si sa faci cele mai bune alegeri, astfel incat sa iti iei ramas bun de la cel trecut in nefiinta.

In acest articol te ajutam cu aspectele organizatorice si poti citi lista de cumparaturi pentru inmormantare, precum si cateva sfaturi utile!

La ce serviciu sa apelezi pentru inmormantare?

Costurile privind organizarea inmormantarii pot sa difere in functie de serviciile la care doresti sa apelezi. Exista fonduri de la stat pentru deces care vor acoperi o parte din cheltuieli, la fel ca ajutorul primit de la familie si apropiati. Cea mai simpla varianta este angajarea unor servicii de pompe funebre care sa se ocupe de toate detaliile pentru inmormanatre, sa se asigure ca intreg procesul decurge in conditii optime si sa achizitioneze mare parte dintre obiectele necesare pentru oficierea traditiilor bisericesti. Pachetele serviciilor funerare ofera sicriul, transportul de acasa pana la cimitir, imbalsamarea, groparii, crucea etc si acopera multe aspecte, salvand mult timp. In functie de bugetul fiecaruia se pot alege pachetele funerare, insa pretul in medie este de la 1000 de lei. Alta varianta este sa te ocupi personal de achizitionarea tuturor obiectelor pentru inmormantare, insa de multe ori impactul emotional te impiedica sa faci acest lucru.

Care sunt lucrurile de care ai nevoie de la deces pana la inmormantare?

Primul lucru pe care il ai de facut este sa obtii un certificat medicolegal prin care sa se constate decesul, aprobarile necesare inmormantarii si certificatul de deces. Ulterior, trebuie sa te asiguri ca persoana decedata are un loc de veci stabilit, exista oameni care asigura acest loc inca din timpul vietii si platesc o taxa. Comandarea cosciugului si a crucii este importanta, taxele pentru acestea doua incep de la 550 pana la 1700 de ron, insa exista cosciuge mult mai scumpe pe piata. Iti recomandam sa nu transformi inmormantarea intr-un prilej de fala sau o competitie in a organiza un eveniment fastuos. Familia nu este bine sa faca excese, sa investeasca sume enorme pentru cele mai scumpe obiecte. Tot tu va trebui sa aiguri cosmetizarea decedatului (imbalsamare, spalat, imbracat, tuns si machiaj) care ajunge la suma de 400 de lei, la fel ca inchirierea unei masini pentru transport. Ultimele costuri sunt pentru coroanele funerare, un mijloc de a-ti arata respectul si iubirea fata de cel trecut in nefiinta. Poti comanda coroane ieftine sau de lux, pentru toate gusturile si nevoile de pe site-ul nostru: https://www.coroanefunerare.com/

Lucruri necesare in ziua inmormantarii

Pentru ziua inmormantarii va trebi sa pregatesti: 0,7 L de vin, 1L de ulei, tamaie, carbune, un borcan cu arpacas pentru coliva de 40 de zile, prosoape si 40 de lumanari. De asemenea, familia indurerata trebuie sa pregateasca pachete care vor fi oferite drept pomana, cu diverse alimente, de post daca este cazul. Fiecare element are un rol bine definit si au o simbolistica aparte. Citeste in acest articol semnificatia tuturor obiectelor necesare inmormantarii: click

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87