Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Cum sa faci fata pierderii unei persoane dragi?

Moartea unei persoane dragi te ia cu siguranta prin surprindere. Desi este un lucru normal, moartea aduce in sufletul nostru multa tristete si de multe ori nu stim cum sa reactionam si sa trecem peste. Noi, oamenii, nu suntem niciodata pe deplin pregatiti sa ii pierdem pe cei de langa noi. Ne legam de sperante si ne inchipuim ca noua nu ni se poate intampla asa ceva. Suferinta este mare si nu poate fi impiedicata, insa cu ajutorul acestor sfaturi poti trece mai usor pente perioada acesta grea!

Vorbeste despre ceea ce simti!

Este greu sa facem fata unei perioade de doliu, pot aparea usor crize de depresie, crize pe care trebuie sa le tratezi rapid daca vrei sa iti pastrezi sanatatea mintala si emotionala. Atunci cand treci printr-o stare de tristete acuta, ai nevoie de sprijin. Familia si prietenii sunt cei care trebuie sa te asculte, sa te ajute sa treci peste pierderea suferita. Cel mai important este sa nu lasi sentimentele sa te copleseasca, vorbeste despre ceea ce simti, descarca-te si plangi daca este nevoie. Daca si familia sau prietenii tai se afla in aceeasi situatie, incercati sa va ajutati reciproc, discutand despre momentele frumoase petrecute impreuna cu cel care a plecat dintre voi si sprijiniti-va reciproc.

Acorda-ti putin timp

Cand treci printr-un astfel de eveniment tragic ai nevoie de timp sa te refaci. Ai rabdare cu tine, discuta despre ceea ce simti si lasa timpul sa te vindece. Treptat, vei reusi sa iti impaci sufletul si sa constientizezi ca moartea face parte din viata noastra. In mod cert toate sentimentele de furie si tristete vor disparea si viata va merge mai departe, continuandu-si cursul normal. Nu neaga nimeni ca cel mai greu lucru din aceasta viata este sa pierzi pe cineva drag care moare si pe care nu o sa-l mai revezi niciodata. Dar trebuie sa ne impacam cu aceasta realitate, altfel tindem sa ne imbolnavim.

Apreciaza viata mai mult

Moartea unei persoane te poate face sa apreciezi orice moment fericit din viata ta, sa traiesti din plin prezentul. Nu lasa pierderea unei persoane dragi sa iti faca rau timp indelungat. Invata sa iti apreciezi propia viata si gandeste te cum si-ar fi dorit cel pierdut sa iti traiesti viata si sa gasesti motivatia sa treci peste tristul eveniment. Nu uita ca daca simti ca asta te afecteaza multa vreme dupa accident poti oricand sa discuti cu un specialist care sa te ajute sa te descarci si sa treci mult mai repede peste asta. Nu trebie sa pierzi zile, saptamani sau luni din viata ta pretioasa cu tristete, nu lasa sa te afecteze asa tare un lucru firesc care se intampla pana la urma in viata oricarui om.

Este bine sa faci activitati care sa te relaxeze in urmatoarea perioada, poate o plimbare in parc sau sa mergi la un film. Nu ai nevoie de mai mult stres dupa ce ai trecut prin asta. Lasa prietenii si familia sa aiba grija de tine sau, de ce nu, un terapeut. Nu uita sa vorbesti si sa plangi pentru a te descarca, nu te va judeca nimeni!

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87