Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Cum să treci peste pierderea unei persoane dragi?

Moartea cuiva drag te ia de obicei prin surprindere. Deși este un lucru normal, pierderea unei persoane dragi provoacă suferință și adesea nu știm cum să reacționăm și să trecem peste. La urma urmei, nu suntem niciodată pe deplin pregătiți să îi pierdem pe cei de lângă noi. Ne agățăm de speranțe și ne închipuim că nouă nu ni se poate întâmpla așa ceva.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să treci peste această perioadă grea.

Vorbește despre ceea ce simți

Este greu să faci față unei perioade de doliu. Crizele de depresie pot apărea ușor și acestea trebuie tratate rapid dacă vrei să îți păstrezi sănătatea mintală și emoțională. Atunci când treci printr-o stare de tristețe acută, ai nevoie de sprijin. Familia și prietenii sunt cei care trebuie să te asculte și să te ajute să treci peste pierderea suferită. Vorbește despre ceea ce simți, descarcă-te și plângi dacă este nevoie. Dacă și familia sau prietenii tăi se află în aceeași situație, încercați să vă ajutați reciproc, discutând despre momentele frumoase petrecute împreună cu cel care a plecat dintre voi și sprijiniți-vă reciproc!

Acordă-ți timp

Când treci printr-un eveniment tragic, așa cum este moartea cuiva drag, ai nevoie de timp să te refaci. Ai răbdare cu tine, discută despre ceea ce simți și lasă timpul să te vindece. Vei reuși treptat să îți împaci sufletul și să conștientizezi că moartea face parte din viața noastră. Atunci sentimentele de furie și de tristețe vor dispărea și viața va merge mai departe, continuându-și cursul normal. Nu neagă nimeni faptul că cel mai greu lucru din această viață este să pierzi pe cineva drag, pe care nu o să-l mai revezi niciodată. Trebuie însă să ne împăcăm cu această realitate, pentru a putea trece mai departe.

Apreciază mai mult viața

Moartea unei persoane te poate face să apreciezi orice moment fericit din viața ta, să trăiești din plin prezentul. Nu lăsa ca pierderea cuiva drag să îți facă rău timp îndelungat. Învață să apreciezi propria viață și gândește-te că cel drag și-ar fi dorit ca tu să găsești motivația pentru a trece mai departe. Nu uita că poți oricând să discuți cu un specialist care să te ajute să depășești momentul trist.

Este bine să faci activități care să te relaxeze – poate să te plimbi prin parc sau poate să mergi la un film. Nu ai nevoie de mai mult stres după ce ai trecut prin ce ai trecut. Lasă prietenii și familia să aibă grijă de tine sau, de ce nu, apelează la un terapeut. Nu uita să vorbești și să plângi pentru a te descărca – nu te va judeca nimeni!

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87