Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Totul despre incinerare

Moartea este un subiect delicat, despre care multa lume refuza sa vorbeasca. Fiecare religie are o perceptie diferita asupra acesteia si o lunga serie de traditii si superstitii specifice. Cea mai comuna practica dupa moartea cuiva este inhumarea (inmormantarea), insa in ultimul timp tot mai multi opteaza pentru incinerare. Avem obligatia de a respecta datinile religiei noastre, dar trebuie si sa tinem cont de dorintele defunctului. Acesta poate decide pentru sine cum doreste sa paraseasca aceasta lume, iar daca nu, ritualul se va face conform traditiei. Afla in acest articol totul despre incinerare si ce spun religiile despre aceasta practica!

Ce presupune incinerarea?

Incinerarea este procesul prin care trupul este redus la cenusa prin ardere, urmand ca apoi aceasta sa fie depozitata intr-un recipient funerar numit urna si ingropata sau pastrata de catre familie. Este o practica mai putin intalnita la anumite religii, precum israelitii si credinciosii Noului Testament. Acestia considera ca prin arderea trupului distrugem sansa ca Dumnezeu sa ne invie corpurile si sa le uneasca cu sufletul. Spre deosebire de inmormantarea clasica, incinerarea este o practica destul de controversata in randul religiilor. Desi preotii considera ca inhumarea este cea mai adecvata metoda, incinerarea este o alegere pe care o persoana si-o poate exprima inainte sa moara si are cateva avantaje din punct de vedere financiar si igienic. Iti recomandam sa te informezi in legatura cu ce permite religia legat de ritualul de trecere intr-o alta lume si daca incinerarea se poate savarsi in conditii optime.

Dupa cum mentioneaza regulile bisericilor crestin-ortodoxe, inmormantarea este echivalentul intoarcerii in pamant, al intoarcerii la geneza, fiindca omul a fost creat tot din pamant. Ca atare, nici Biserica Ortodoxa nu este de acord cu aceasta practica, considerand ca doar inhumarea este un gest de respect fata de persoana draga trecuta in nefiinta. Religia ortodoxa considera ca incinerarea sterge din memorie imaginea celui apropiat si se opune violentei la care este supus corpul prin ardere.

Avantajele incinerarii:

Iata totusi cateva dintre avantajele incinerarii:

In strainatate exista multe campanii care incurajeaza oamenii sa recurga la incinerare, deoarece aceasta metoda are numeroase beneficii pentru mediul inconjurator si pentru sanatate. In unele state, folosind cenusa defunctului si alte substante se creeaza o samanta care este plantata in pamant, urmand sa creasca un copac simbol al celui drag pierdut. Cenusa poate fi de asemenea pastrata intr-o urna sau poate fi depozitata intr-un cimitir crematoriu, un loc in care sa vizitezi "mormantul" in liniste si pace.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87