Mesaj sincere condoleante
Închide
Coroane si jerbe funerare

Totul despre incinerare

Moartea este un subiect delicat despre care oamenii refuza sa vorbeasca inainte ca tragicul eveniment sa se petreaca. Fiecare religie are o perceptie diferita asupra acesteia si o serie lunga de traditii si superstitii. Cea mai comuna practica dupa moartea cuiva este inhumarea (inmormantarea) , insa tot mai multi opteaza pentru incinerare. Noi cei dragi avem obligatia sa respectam datiniile regiliei noastre, dar si sa tinem cont de dorintele defunctului din ultimele clipe. Acesta poate decide pentru sine cum doreste sa paraseasca aceasta lume, iar daca nu, ritualul se va face conform traditiei. Afla in acest articol totul despre incinerare si ce spun religiile despre aceasta practica!

Ce presupune incinerarea?

Incinerarea este procesul prin care trupul este redus la cenusa dupa arderea sa, urmand ca aceasta sa fie depozitata intr-un recipient funerar numit urna si ingropat sau pastrat de catre familie. Este o practica mai putin intalnita la anumite religii, precum israelitii si credinciosii Noului Testament care considera ca prin arderea trupului, distrugem sansa ca Dumnezeu sa ne invie corpurile si sa le uneasca cu sufletul. Incinerarea este controversata in randul religiilor, spre deosebire de inmormantarea clasica care este acceptata de Bisericile din toata lumea. Desi preotii considera ca inhumarea este cea mai adecvata metoda , incinerarea este o alegere pe care o persoana si-o poate exprima inainte sa moara si are cateva avantaje din punct de vedere financiar si igienic. Iti recomandam sa te informezi in legatura cu ce permite religia legat de ritualul de trecere intr-o alta lume si daca incinerarea se poate savarsi in conditii optime.

Dupa cum mentioneaza regurile bisericilor crestin-ortodoxe, inmormantarea este echivalentul intoarcerii in pamant, intoarcerea la geneza, fiindca omul a fost creat tot din pamant. De aceea nici Biserica Ortodoxa nu este de acord cu aceasta practica, deoarece considera ca doar inhumarea este un gest de respect fata de persoana draga trecuta in nefiinta. Tot religia ortodoxa considera ca incinerarea le sterge din memorie imaginea celui apropiat si se opune ferm in fata violentei la care este supus corpul prin ardere.

Avantajele incinerarii:

-deplasare mai usoara sau mutarea ramasitelor oricand si oriunde

-poti pastra cenusa in casa

-protejeaza mediul inconjurator

-tarifele sunt mult mai mici

-metoda crematoriului este mult mai igienica

In strainatate exista multe campanii care incurajeaza oamenii sa recurga la incinerare, deoarece aceasta metoda are numeroase beneficii pentru mediul inconjurator si pentru sanatate. In unele state, folosind cenusa defunctului si alte substante se creeaza o samanta care este plantata in pamant, urmand sa creasca un copac simbol al celui drag pierdut. Cenusa poate fi de asemenea pastrata intr-o urna, sau poate fi depozitata intr-un cimitir crematoriu, un loc in care sa vizitezi 'mormantul' in liniste si pace.

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87