Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Semnificatia florilor in coroanele funerare

Florile pot fi mesagerii nostri atunci atunci cand dorim sa exprimam dragostea, respectul, admiratia, bucuria sau regretul. Prin frumusetea si eleganta lor, florile devin simboluri si transmit emotii. In aranjamentele funerare, florile sunt un omagiu pentru sufletul celui plecat dintre noi.

De obicei, coroanele funerare sunt confectionate din flori cu mesaje si simboluri puternice, care transmit emotii. Florile cele mai inalnite in aceste aranjamente sunt trandafirii, garoafele, crinii, crizantemele, iar in coroanele funerare de lux se gasesc de regula florile de anthurium si orhideele.

Care sunt florile potrivite si ce exprima?

Trandafirul poate simboliza faptul ca, desi nu mai este printre noi, persoana decedata va ramane mereu prezenta in inima noastra. Simbol al dragostei absolute, trandafirul este folosit frecvent in aranjamentele funerare pentru ca simbolizeaza iubirea pe care o vei purta vesnic persoanei dragi. In functie de culoarea aleasa - rosu, alb, roz sau galben, trandafirul este potrivit pentru a fi oferit in semn de omagiu omului pe care l-am iubit, prietenului in care am crezut, colegului care ne-a fost aproape, persoanei care ne-a ajutat si care a disparut dintre noi.

Crinul este floarea regalitatii si de aceea este folosit in coroanele funerare pentru inmormantarile oamenilor cu functii inalte pe scara sociala. De asemenea, albul simbolizeaza puritatea sufletului, eleganta si nobletea. Crinul poate sa reprezinte si o invitatie oferita sufletului raposatului in Imparatia Raiului.

Garoafele si crizantemele sunt florile folosite in mod obisnuit in aranjamentele funerare. Acestea au o rezistenta indelungata, un pret accesibil si semnifica sinceritatea, iubirea si profunzimea sentimentelor purtate aceluia care a plecat dintre noi.

Orhideele au o frumusete delicata, sculpturala si sunt totodata un simbol al rafinamentului, luxului si misterului. Florile sunt folosite in aranjamente de lux pentru persoane care au avut un rol important in viata voastra. Orhideea simbolizeaza iubirea, frumusetea si eleganta, gasindu-se in numeroase variante de culori si specii.

Gerbera este o floare care semnifica inocenta. Aceasta se gaseste in numeroase culori, cele mai des folosite in aranjamentele funerare fiind rosu si alb. Cromatica dezvaluie diverse semnificatii. Albul exprima puritatea sufletului, sinceritatea si admiratia. Gerbera este ideala in combinatie cu garoafele rosii si crizantemele pentru a exprima regretele eterne

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87