Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Obiceiul de a darui flori la inmormantare

Traditia de a oferi flori la cimitir dateaza din cele mai vechi timpuri, fiind un gest facut mai intai pentru a marca descompunerea corpului celui disparut. Florile sunt aduse la cimitir in semn de speranta, regretul si al respect fata de cel trecut in nefiinta. Daruirea florilor ca semn al durerii in momentele de doliu si de tristete este un gest obisnuit la inmormantare sau la priveghi.

De ce se ofera flori la inmormantare?

Florile reprezinta un omagiu adus celui care a incetat din viata. Efemeritatea si regretul fata de pierderea frumusetii lor sunt asemanate vietii umane, ca si etapele prin care trec florile, de la stadiul de boboc la cel de ofilire.

De obicei, coroanele de flori se duc la cimitir in ziua inmormantarii, dar se pot aduce si dupa inmormantare, fiind asezate pe mormant in semn de respect si de iubire. De asemenea, florile se pot oferi in orice moment cand simtim un dor nesfarsit fata de persoana iubita. La fiecare vizita la mormant se aduc flori si o lumanare.

In traditia romaneasca, florile carora li se atribuie de obicei semnificatii funerare sunt:

De obicei, alegerea aranjamentelor florale se face in functie de relatia pe care ai avut-o cu persoana decedata. Florile te pot ajuta sa iti exprimi sentimentele. Spre deosebire de alte tari, in Romania florile care se ofera la inmormantari sunt in numar par.

Cum poti trimite flori la o inmormantare?

Cu ajutorul site-ului nostru Coroanefunerare.com poti trimite aranjamente funerare in Ilfov si Bucuresti, cu livrare gratuita, in aproximativ 2-3 ore. Locuiesti in afara orasului sau in diaspora? Noi iti venim in ajutor! Comanda online si transmite regretele eterne cu ajutorul aranjamentelor noastre funerare deosebite. Poti opta pentru depunerea la capela, mentionand adresa acesteia in datele comenzii.

Apelati cu toata increderea la serviciile noastre! Nu trebuie decat sa alegeti de pe site coroana funerara dorita si noi o executam pe loc si o livram gratuit in Bucuresti!

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87