Mesaj sincere condoleante
Închide
Coroane si jerbe funerare

Obiceiul de a darui flori la inmormantare

Traditia de a oferi flori la cimitir dateaza din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind un gest facut mai intai pentru a marca dezcompunerea corpului celui disparut dintre noi. Ca si simbolistica, florile sunt aduse la cimitir ca fiind un gest al sperantei, al regretului si al respectului fata de cel trecut in nefiinta. Daruirea florilor în momentele de doliu si tristete ca semn al durerii este o traditie venerabila care trebuie urmata la o inmormantare sau la un priveghi.

De ce se ofera flori la inmormantare?

Florile reprezinta un omagiu adus celui care a incetat din viata. Efemeritatea acestora, precum si regretul aparut atunci cand isi pierd frumusetea sunt asemenea vietii umane. De aceea, florile sunt asociate cu acest eveniment tragic datorita comparatiei etapelor vietii cu etapele prin care trece o floare: de la boboc la stadiul de ofilire. Florile sunt un dar al naturii care trebuie inapoiat o data cu inmormantarea, ciclicitatea florilor ne confera mai multa intelegere fata de viata si realitatea cruda a sfarsitului inevitabil.

Aceste simboluri ale frumusetii, se duc la cimitir in ziua inmormantarii, dar se pot aduce coroane funerare chiar si dupa inmormantare, fiind amplasate pe mormant in semn de respect si iubire. De asemenea, florile se pot oferi in orice moment cand simtim dor nesfarsit fata de persoana iubita. La fiecare vizita la mormant este frumos sa aducem flori si o lumanare.

In traditia romaneasca, florile care sunt considerate funerare sunt in special:

garoafele: in culorile alb, simbolizand puritatea sufletului si rosu pentru a exprima dragostea purtata decedatului

trandafirii: desi sunt considerati un simbol al iubirii, ei se daruiesc la inmormantari, deoarece semnifica afectiunea fata de cel decedat.

crini:sunt o alegere eleganta pentru un aranjament funerar, simbolizand nocenta redata sufletului celui plecat dintre noi

crizantemele: in Orientul indepartat aceste flori semnifica jalea si tristetea

De obicei, alegerea aranjamentelor florale se face in functie de relatia pe care ai avut-o cu persoana decedata. Tipul de flori pe care il alegi, poate exprima sentimentele dorite. Limbajul traditional al florilor iti ofera o modalitate de a transmite regretul sau un mesaj semnificativ. De exemplu, mesajul dumneavoastra poate fi transpus pe o pangllica, atasata coroanei funerare. Un alt lucru important de retinut, in Romania la inmormantari se ofera flori in numar par. Aceasta conventie exista doar la noi, in alte tari se ofera flori in numar impar cu prilejul orcarei ocazii.

Cum poti trimite flori la o inmormantare?

Cu ajutorul site-ului nostru Coroanefunerare.com poti trimite aranjamente funestre in Ilfov si Bucuresti cu livrare gratuita in regim de urgenta, in aproximativ 2-3 ore. Locuiesti in afara orasului sau in diaspora? Noi iti venim in ajutor! Comanda online si transmite regretele eterne cu ajutorul aranjamentelor noastre funerare deosebite. Poti opta pentru depunerea la capela, mentionand adresa acesteia in datele comenzii.

Apelati cu toata increderea la serviciile noastre! Nu trebuie decat sa alegeti de pe site coroana funerara dorita si noi o executam pe loc si o livram gratuit in Bucuresti!

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87