Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Ce flori se duc la înmormântare?

Florile nu lipsesc de la niciun eveniment important din viața omului – le întâlnim la naștere, în aranjamentele de botez, în momentul nunții și tot florile sunt alături de cei morți pe ultimul drum, la înmormântare.

Cum alegi florile pentru înmormântare?

Florile care se duc la înmormântare se regăsesc de obicei sub formă de coroane, jerbe și buchete funerare. Atunci când alegi florile cu care mergi la înmormântare, este bine să iei în calcul anumite detalii.

În primul rând, alege aranjamentele din flori naturale – este o chestiune de respect față de persoana decedată și de apropiații săi (poți găsi mai multe argumente în articolul Coroane naturale sau artificiale).

Apoi, ține cont de semnificația (unele flori sunt asociate cu ideea de moarte), dar și de culoarea florilor.

Important este și numărul – vezi articolul Câte flori se duc la înmormântare.

În funcție de situație, poți lua în considerare și rezistența florilor din aranjamentele funerare.

Nu în ultimul rând, după caz, ia în calcul vârsta și statutul celui decedat, dar și relația pe care ai avut-o cu acesta.

Nu este greșit nici să duci la înmormântare florile care îți plac ție sau florile preferate ale persoanei decedate.

Un aspect important: ține cont și de religia celui care a murit! De exemplu, la evrei nu este potrivit să duci flori la o înmormântare.

După ce alegi florile, acordă atenție și mesajului de pe panglica funerară.

Flori potrivite pentru înmormântare

Există unele flori care, datorită semnificației lor, sunt mai potrivite pentru înmormântare decât altele. În general, florile duse la înmormântare simbolizează respectul, dragostea și omagiul adus persoanei plecate din această lume.

Cele mai potrivite flori pentru înmormântare sunt garoafele, crizantemele, calele, trandafirii, crinii, gerbera, orhideele și florile de anthurium.

Garoafele

Garoafele sunt printre cele mai populare flori pentru aranjamentele mortuare, fiind un simbol al afecțiunii (vezi și articolul Garoafele, flori pentru înmormântare sau nu?).

Coroanele funerare cu garoafe sunt accesibile oricărui buzunar și sunt o alegere potrivită pentru a transmite regretele.


Crizantemele

Ca și garoafele, crizantemele sunt foarte folosite ca flori de îmormântare. Coroanele din crizanteme au preț accesibil și semnifică iubirea sinceră.

În Orient, dar și în unele țări din Europa, crizantema simbolizează tristețea și este folosită exclusiv la înmormântare.


Calele

Mulți oameni consideră calele drept flori de îmormântare. Cu forma și aspectul lor deosebit, în contextul funerar calele sunt simboluri ale renașterii și reînvierii.


Trandafirii

Trandafirii sunt un simbol floral al iubirii. Ei își păstrează aceeași semnificație și atunci când sunt duși la înmormântare. Trandafirii roșii exprimă dragostea absolută, cei albi puritatea sufletului, iar trandafirii galbeni simbolizează prietenia.

În general, coroanele funerare din trandafiri sunt un semn al afecțiunii față de persoana decedată și al faptului că ea va rămâne pentru totdeauna prezentă în inima noastră.


Crinii

Crinii sunt florile regalității și sunt adesea prezenți la înmormântarea oamenilor cu rang înalt pe scara socială, dând ceremoniei funerare o notă de distincție.

Coroanele din crini sunt o alegere elegantă și simbolizează inocența redată sufletului. Prin forma lor, care duce cu gândul la trompetele îngerilor, crinii semnifică împărăția Raiului.


Gerbera

Și florile de gerbera sunt foarte des folosite la înmormântare.

O coroană cu gerbera simbolizează inocența, gratitudinea și frumusețea.


Orhideele

Orhideele au o frumusețe delicată, sculpturală și sunt un simbol al rafinamentului și al misterului. Ele semnifică iubirea, frumusețea și eleganța.

Coroanele cu orhidee prezente la înmormântări sunt în general considerate aranjamente de lux.


Anthurium

Florile de anthurium reprezintă o alegere inedită și mai puțin convențională pentru o înmormântare. Ele sunt un simbol al iubirii și aduc o notă exotică și de eleganță oricărui aranjament.

Ca și în cazul orhideelor, coroanele cu anthurium sunt de obicei aranjamente funerare de lux.

Flori rezistente pentru înmormântare

Atunci când îți dorești să păstrezi longevitatea aranjamentului funerar timp de mai multe zile (mai ales atunci când nu poți asigura condițiile de păstrare a florilor), e important să alegi flori mai rezistente, care nu necesită o îngrijire specială.

Florile care se mențin proaspete o perioadă mai îndelungată sunt garoafele, crizantemele, gerbera, trandafirii, dar și florile de anthurium (cele din urmă nerezistând însa prea mult la temperaturi scăzute).

Există și câteva flori mai pretențioase care, deși sunt extrem de frumoase, nu au o durată de viață prea lungă. Dacă urmează să transporți coroana funerară și ai nevoie de flori longevive, evită să alegi crinii și orhideele, care necesită o îngrijire mai specială.

Culoarea florilor pentru înmormântare

Nu doar felul florilor folosite la înmormântare are o anumită semnificație, ci și culoarea acestora:

Florile în funcție de vârsta și genul persoanei decedate

Poți alege florile pentru înmormântare și în funcție de vârsta și genul persoanei care a murit.

Coroanele potrivite pentru înmormântarea copiilor sunt mai micuțe și sunt realizate de obicei din flori albe, ca simbol al inocenței.

Coroanele pentru femei se aleg în funcție de vârsta și caracterul celei decedate, iar o coroană funerară pentru un bărbat va avea formă clasică, ovală și va fi mai simplă.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87