Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Garoafele, flori pentru inmormantare sau nu?

In traditia romaneasca garoafele sunt asociate cu inmormantarea, fiind folosite adesea in aranjamentele funerare. Chiar daca garoafele simbolizeaza tristestea si dragostea pentru cel decedat, garoafele au si o conotatie pozitiva si sunt adevarate flori ale dragostei. Nu este nimic gresit in folosirea lor in coroanele funerare, caci aceste flori au un aspect foarte rafinat si denota sentimente puternice.

Totul despre semnificatiile profunde ale garoafei!

Delicatetea, durabilitatea si incantarea sunt regasite in aceasta floare. Datorita aspectului dantelat deosebit, din garoafe se pot realiza buchete minunate de flori, care isi pastreaza rezistenta in timp si care au un parfum discret. Garoafele se regasesc in numeroase aranjamente florale, precum buchete sau cosuri cu flori, carora le ofera un aspect frumos prin cromatica si forma lor.

Asadar, daca doresti sa faci un cadou cuiva drag, garoafele sunt foarte potrivite. Poti alege de exemplu un aranjament cu garoafe rosii pentru persoana iubita sau un buchet cu garoafe roz pentru mama.

In prima parte a secolului XXI, garoafa a devenit floarea oficiala de Ziua Mamei, ce se sarbatoreste in fiecare an, in Europa, pe 8 Martie.

Garoafa a inceput sa fie populara inca de pe vremea grecilor si romanilor, fiind considerata "floarea zeilor" sau "floarea dragostei". Era floarea utilizata la crearea ghirlandelor si cununilor folosite la evenimente si ceremonii si era considerata o floare sacra. Crestinii cred ca prima garoafa a inflorit pe Pamant atunci cand Maria a plans pentru patimile lui Iisus. In vremurile de demult, garoafele se gaseau in nuante de roz pal si piersica, insa de-a lungul timpului paleta s-a diversificat, iar astazi gasim garoafe rosii, violet, roz, galbene si chiar verzi.

Fiecare floare este mesagerul unui sentiment, iar garoafele transmit dragoste, afectiune si frumusete. Si culorile lor transmit diferite mesaje:

De ce sunt garoafele des intalnite in coroanele funerare?

De-a lungul timpului, in Romania, garoafele au fost si continua sa fie cele mai acessibile flori. Regasite la orice florarie, garoafele si-au pastrat asocierea cu evenimentul trist, unde sunt oferite sub forma unor jerbe, coroane rotunde sau simple coroane funerare.

Comoditatea oamenilor si ideea potrivit careia garoafele sunt flori mortuare a mentinut vie aceasta "traditie". De asemenea, un aspect care ii influenteaza pe oameni sa alega aceste flori pentru inmormantare este pretul scazut si disponibilitatea lor.

Desi garoafele sunt utilizate si in imprejurari triste, precum pierderea unei persoane, aceasta nu este unica lor intrebuintare, semnificatia garoafei fiind cu totul alta. Este si floarea aducerii aminte a celor dragi, dar nu este o floare mortuara.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Coroana garoafe Coroana garoafe
195 lei
Comanda rapida - 0374.87.74.87