Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Garoafele, flori pentru inmormantare sau nu?

În mentalitatea românească de astăzi, garoafele sunt de obicei asociate cu înmormântarea, fiind foarte întâlnite în aranjamentele funerare.

În ciuda acestui lucru, garoafa nu este neapărat o floare de îmormântare. Ba mai mult, ea simbolizează de fapt dragostea.

Garoafa a început să fie populară încă de pe vremea grecilor și romanilor, fiind considerată "floarea zeilor" sau "floarea dragostei". Era o floare sacră, utilizată la realizarea cununilor și ghirlandelor folosite la evenimente și ceremonii.

Conform unei legende creștine, prima garoafă ar fi înflorit pe pământ atunci când Maria a plâns pentru patimile lui Iisus.

Cândva, garoafele se găseau în nuanțe de roz sau portocaliu pal însă, de-a lungul timpului, paleta s-a diversificat, iar astăzi găsim garoafe roșii, violet, roz, galbene și chiar verzi.

Garoafa este în general un simbol al dragostei, afecțiunii și al frumuseții. Culoarea sa adaugă și alte semnificații, nuanțând mesajul transmis:

Garoafa roșie este floarea oficială a Spaniei, iar în Portugalia a fost floarea rezistenței. Tot un simbol al rezistenței împotriva ocupației este și garoafa albă pentru Olanda.

În America garoafele sunt de obicei dăruite cu ocazia Zilei Mamei, iar în China sunt foarte întâlnite la nunți, pentru că sunt considerate un simbol al fericirii și al norocului.

De ce totuși în România garoafele sunt asociate cu înmormântarea? Cele mai plauzibile motive ar avea legătură cu prețul, disponibilitatea și rezistența lor. Garoafele se numără printre florile cele mai accesibile și cele mai populare (le găsești de obicei în orice florărie), dar și cele mai rezistente și nepretențioase. Prin cromatica și înfățișarea lor delicată și dantelată, garoafele pot da un aspect deosebit aranjamentelor funerare, iar prin simbolistică, coroanele funerare din garoafe pot reprezenta dragostea pentru persoana trecută în neființă.

În concluzie, deși la noi garoafele sunt cel mai des utilizate în împrejurări triste, aceasta nu este unica lor întrebuințare, semnificația lor fiind cu totul alta. Garoafa poate fi și floarea aducerii aminte a celor dragi, dar nu este o floare mortuară!

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87