Mesaj sincere condoleante
Închide
Coroane si jerbe funerare

Garoafele, flori pentru inmormantare sau nu?

In traditia romaneasca garoafele sunt asociate cu evenimentul de inmormantare, folosite adesea in aranjamentele funerare, garoafele simbolizeaza tristestea si dragostea purtata celui decedat. Oricat de adevarat suna acest lucru, garoafele au o conotatie pozitiva si sunt adevarate flori ale dragostei. Nu este nimic gresit in folosirea lor in coroanele funerare, aceste flori au un aspect pe cat se poate de rafinat si denota sentimente puternice.

Totul despre semnificatiile profunde ale garoafei!

Delicatetea, durabilitatea si incantarea sunt regasite în aceasta floare asemanata cu ciucurii. Aspectul dantelat este unul deosebit si din aceasta cauza poate contura un buchet de flori minunat, care isi pastreaza rezistenta in timp si care are un parfum discret. Aceste flori se regasec in numeroase aranjamente florale precum: buchetele si cosurile cu flori, carora le ofera un aspect minunat prin coromatica si forma lor.

Daca doresti sa faci un cadou cuiva drag, garoafele sunt asadar foarte potrivite. Poti alege un aranjament cu garoafe rosii pentru persoana iubita sau un buchet cu garoafe roz pentru mama.

In prima parte a secolului XXI, garoafa a devenit floarea oficiala de Ziua Mamei, ce se sarbatoreste in fiecare an, in Europa, pe 8 Martie.

Garoafa a inceput sa fie populara inca de pe vremea grecilor si romanilor, fiind considerata "floarea zeilor" sau "floarea dragostei". Era floarea folosita în crearea ghirlandelor si cununilor folosite la evenimente si ceremoni si era considerata o floare sacra. Crestinii cred ca prima garoafa a inflorit pe Pamant atunci cand Maria a plans pentru patimile lui Isus. In acele vremuri, garoafele se gaseau in nuante de roz pal si piersica, insa de-a lungul timpului paleta s-a diversificat, iar astazi gasim garoafe rosii, violet, roz, galbene si chiar verzi.

Fiecare floare este mesagerul unui sentiment, garoafele transmit dragostea, afectiunea si frumusetea. In functie de cromatica aceste flori transmit diferite mesaje:

De ce sunt garoafele des intalnite in coroanele funerare?

De a lungul timpului, in Romania, garoafele au fost si continua sa fie cele mai acessibile flori. Regasite la orice florarie, garoafele si-au pastrat asocierea cu evenimentul trist, unde sunt oferite sub forma unor jerbe, coroane rotunde sau simple coroane funerare.

Comoditatea oamenilor si ideea potrivit careia garoafele sunt flori mortuare a mentinut vie aceasta 'traditie'. De asemenea, un aspect care ii influenteaza pe oameni sa alega aceste flori pentru inmormantare este pretul scazut si disponibilitatea lor.

Desi garoafele sunt utilizate si in imprejurari triste, precum pierderea unei persoane, aceasta nu este unica lor intrebuintare, semnificatia garoafei fiind cu totul alta. Este si floarea aducerii aminte a celor dragi, dar nu este o floare mortuara.

Aranjamente funerare din articol

Coroana garoafe Coroana garoafe
145 lei
Comanda rapida - 0374.87.74.87