Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Coroane naturale sau artificiale?

Depunerea unei coroane funerare este un semn al respectului față de cel plecat dintre noi, dar și un ajutor moral important față de rudele celui decedat. Coroanele au intrat în obiceiurile de înmormântare, mai ales la orașe, datorită unei restrângeri a tradițiilor funerare străvechi, dar și din dorința oamenilor de a-si manifesta sentimentele de regret și compasiune într-un mod elegant. De aceea, noi te sfătuim să alegi întotdeauna coroane naturale în loc de coroane artificiale.

Motive pentru care să alegi coroane naturale în loc de coroane artificiale

1. Respectarea tradiției

Florile naturale au fost folosite din cele mai vechi timpuri. Atât în lumea tradițională, cât și în orașele în care începuse să se practice acest obicei, se foloseau numai flori naturale. Erau folosite mai ales florile de sezon, iar în sate se foloseau inclusiv florile sălbatice. De asemenea, pe timpul iernii, bradul era cel care înlocuia florile. Prezența elementelor vii era esențială. Și este și în zilele noastre! De aceea, coroanele din flori naturale, fie că sunt coroane tradiționale cu brad, coroane rotunde sau coroane funerare în formă de lacrimă, dau o notă elegantă, sensibilă și distinctă oricărei ceremonii funerare.

2. Autentic versus kitsch

Florile artificiale sunt kitsch. Probabil că ai mai auzit această această expresie atunci când era vorba despre obiecte false, lipsite de mesaj, de lucruri care se ascund în spatele unei aparențe colorate. Același lucru se întâmplă și în cazul florilor: niciun material plastic (care, în plus, dăunează și mediului înconjurător) nu poate înlocui delicatețea și mirosul unei flori adevărate, oricât de inovativă ar fi tehnologia folosită și oricât de mult ar încerca să imite aspectul natural. O coroană artificială nu va arăta niciodată la fel de bine precum o coroană naturală.

3. Respectul pentru sufletul drag

Florile naturale au devenit simboluri în cultura întregii lumi, ele reușesc să exprime anumite sentimente și să stârnească amintiri frumoase ce leagă oamenii din cele mai vechi timpuri. A trimite o coroană funerară la înmormântarea unei persoane dragi este un act de respect și distincție. Te sfătuim ca, în cazul în care nu poți ajunge la înmormântarea unui apropiat, să comanzi o coroană online.

Alegerea florilor este un pas important în alegerea modelului de coroană. Există foarte multe modele de coroane funerare, moderne și tradiționale. În general, noi te sfătuim să alegi florile preferate ale defunctului, dacă știi care sunt acestea, însă le poți alege și pe care care consideri că se potrivesc momentului sau pe cele pe care le iubești. Un articol care te poate ajuta în această alegere este Ce flori se duc la înmormântare? Indiferent de florile alese, cel mai important este să te asiguri ca aranjamentul funerar să fie realizat din flori naturale, nu artificiale, și acestea să fie proaspete, pentru a rezista mai mult timp.

4. Flori naturale rezistente

Deși la prima vedere ai putea crede că o coroană artificială este mai practică, pentru că florile ei nu se ofilesc, este greșit să te gândești că problema este rezolvată. Coroanele artificiale sunt mai puțin aspectuoase, iar culoarea florilor artificiale își pierde rapid din intensitate din cauza luminii și a precipitațiilor. Deși o coroană naturală este mai scumpă decât una artificială (dar există și coroane funerare ieftine, cu prețuri relativ similare), aspectul său este incomparabil. În plus, și coroanele naturale pot dura timp îndelungat, atunci când florile lor sunt rezistente, precum este cazul coroanelor din crizanteme, al coroanelor din garoafe sau al coroanelor din gerbera.

Coroane Funerare București asigură aranjamente funerare realizate din cele mai proaspete flori. Suntem întotdeauna prompți în servicii, deoarece știm că o înmormântare este un eveniment imprevizibil și dureros, în timpul căruia nimeni nu are nevoie de o bătaie de cap în plus. Asigurăm servicii rapide și calitative cu livrare gratuită oriunde în București.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87