Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Coroane funerare din flori naturale sau artificiale?

Aranjamentele funerare reprezinta un ultim omagiu adus unei persoane dragi care nu mai este printre noi. Florile au capacitatea de a livra cele mai sincere emotii si in functie de eveniment se aleg anumite tipuri care sa transmita mesajul potrivit.

In aceste momente grele sentimentele de regret si tristete sunt cele care iti cuprind sufletul, insa la ceremonia de inmormantare este momentul pentru a-ti lua ramas bun. Iti poti impartasi dragostea eterna cu ajutorul coroanelor funerare, insa care sunt cele potrivite? In acest articol iti vom expune avantajele si dezavantajele in a alege coroane din flori naturale sau artificiale. Afla care este varianta cea mai buna pentru acest eveniment!

Coroanele funerare artificiale

Sunt foarte multe magazine care comercializeaza acest tip de aranjamente funerare artificiale care imita florile naturale, insa materialul preponderant utilizat este plasticul. Poate parea tentat sa alegi acest tip de produs datorita rezistentei nelimitate al aranjamentului, insa de fapt timpul in care isi vor pastra un aspect impecabil nu este atat de lung. Din cauza conditiilor de mediu in care sunt tinute (soare, vant, ploaie) culoarea nu isi va mentine intensitatea si coroana nu va mai arata atat de bine. Din punct de vedere estetic, o coroana artificiala nu se va ridica niciodata la standardele florilor naturale. Materialul din care sunt realizate coroanele artificiale le ofera un aspect kitschos departe de eleganta florilor. Sa nu uitam ca plasticul nu este prietenul mediului inconjurator si te incurajam sa incerci pe cat posibil sa il eviti in viata de zi cu zi.

In ceea ce priveste semnificatia, din pacate, coroanele artificale nu reusesc sa transmita la fel de bine emotie precum cele din flori naturale. Doar florile naturale pot sa-si ofere frumusetea, emotia, sensibilitatea si eleganta drept jertfa pentru transmiterea condoleantelor. Ofilirea lor pe mormantul celor trecuti in nefiinta reprezinta dovada faptului ca moartea este un proces firesc care trebuie acceptat.

Avantajul alegerii unor coroane artificiale tine doar de buget, acestea se gasesc la preturi accesibile oricui. De asemenea, pe piata va bucurati de o varietate de modele pentru toate gusturile. Unele dintre ele imita foarte bine florile naturale. Cu toate acestea exista coroane funerare din flori naturale ieftine, in special cele cu mai putine flori sau realizate din garoafe, gerbera sau crizanteme.

Coroanele funerare din flori naturale

Aceste aranjamente impresioneaza prin aspectul elegant desavarsit care reuseste sa transmita emotii puternice prin semnificatia florilor din care sunt realizate. Chiar daca nu au o rezistenta atat de indelungata precum cele articfiale, coroanele funerare realizate de catre florarii nostri profesionisti se vor pastra pentru o perioada destul de lunga de timp. In atelierul nostru folosim flori de calitate si refacem stocul zilnic pentru ca acestea sa fie proaspete. Din acelasi motiv confectionam coroanele in aceeasi zi in care trebuie livrate. Dupa ce florile se ofilesc isi indeplinesc rolul spiritual, facand referire la cursul firesc al vietii. Orice lucru atat de deosebit care nu este permanent va atrage toata atentia si aprecierea.

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87