Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Coroane funerare pentru înmormântarea unui copil

Acceptăm cu o mai mare ușurință moartea unui om în vârstă, deși suferința este imensă, mai ales când persoana respectivă ne era apropiată. Ne este însă imposibil să acceptăm și să înțelegem moartea unui copil sau chinurile prin care acesta ar putea să treacă. Suntem gata să învinovățim viața, în toată complexitatea ei, de existența morții...

De-a lungul timpului, înțelepților le-au fost adresate multe întrebări legate de moartea copiilor. Răspunsurile au adus uneori o oarecare alinare sufletelor aflate în suferință, însa nu au fost niciodată complete.

Creștinismul îi consideră pe copiii până la 7 ani drept ființe fără păcate - îngeri pe pământ și le asigură ca loc de veci Paradisul. De altfel, rânduiala înmormântării pentru aceștia este diferită de cea pentru înmormântarea adulților, tocmai datorită statutului pe care copilul îl are.

În cazul copiilor nebotezați, care au murit imediat sau la scurt timp după naștere, mulți oameni se întreabă dacă pot fi înmormântați creștinește. Acești copii au un statut special, deoarece botezul nu s-a putut realiza și acest lucru nu a depins de părinți. Copilașii nebotezați vor avea parte de o înmormântare specială, cu multe rugăciuni asemănătoare cu cele citite la înmormântarea copiilor botezați și vor fi înmormântați într-un colț special al cimitirului.

Coroane funerare pentru copii

Durerea la pierderea unui copil este devastatoare și nu poate fi exprimată în cuvinte. Nici măcar un milion de flori nu pot readuce bucuria pe fața și în inima unei mame care își pierde copilul...Nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva dar, din păcate, este un lucru care se întâmplă. Prin trimiterea de coroane funerare putem încerca doar să alinăm din suferința enormă. Florile, prin frumusețea și prospețimea lor, amintesc de inocența copilăriei și dau speranța unei vieți mai bune pentru micul înger, dincolo de moarte.

Deși este un subiect delicat, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi o coroană funerară potrivită pentru înmormântarea unui copil.

În primul rând, ține cont de dimensiunea coroanei – este bine să alegi coroane mai micuțe, cum ar fi cele rotunde sau cele în formă de inimă, care adaugă în plus simbolul dragostei eterne.

Iată sugestiile noastre:

Apoi, ține cont de limbajul florilor - alege florile de înmormântare care reprezintă cel mai bine trăsăturile copiilor – puritatea și inocența. Printre acestea se numără:

În ceea ce privește culoarea, florile pot fi albe, roz delicat sau în nuanțe pastelate, dar poți alege și florile în culori aprinse, ca simbol al veseliei și exuberanței copilăriei.

Vezi și articolul despre ce se scrie pe coroana de flori.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87