Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Cum au aparut coroanele funerare traditionale?

De-a lungul timpului ritualul inmormantarii a fost privit din diferite perspective, in functie de religie, popor si credinta. Obiceiul depunerii de coroane de flori la mormant nu a fost practicat mereu. Acesta dateza de putin timp, insa are o semnificatie profunda. Coroanele clasice sunt realizate din brad impodobit cu diverse flori si sunt populare datorita aspectului traditional. Ca urmare a evolutiei design-ului floral, au aparut si aranjamente funerare moderne. In articolul de mai jos vom vorbi despre istoria coroanelor funerare traditionale si semnificatia acestora!

Cand au aparut coroanele funerare?

Obiceiul de a oferi coroane funerare a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, in special in zonele urbane si si-a avut punctul de plecare in traditia de a aduce un omagiu eroilor nationali. Odata cu evolutia societatii, coroanele funerare au luat amploare. Desi intr-o prima etapa ele erau un omagiu daruit doar personalitatilor importante, treptat s-au impus ca obicei de inmormantare.

Coroanele funerare traditionale din mediul urban sunt corespondentul obiceiului bradului de la sate. Cand intr-o gospodarie murea un om, in curte se impodobea un brad, folosindu-se fructe, nuci, panglici si flori. Cei care vedeau bradul se rugau pentru sufletul celui trecut in nefiinta. Coroanele funerare de astazi sunt alcatuite de obicei dintr-un suport de brad decorat cu flori.

Semnificatia coroanelor funerare

Coroanele funerare reprezinta un simbol al respectului fata de persoana decedata, aduc un omagiu si arata dragostea vesnica. Bradul confera coroanei aspectul traditional si totodata simbolizeaza omul, aflat la granita dintre pamant si lumea de dincolo. In cazul inmormantarii, bradul semnifica continuarea vietii dincolo de moarte, caci moartea este privita ca o "poarta" catre viata vesnica. Acest arbore se pastreaza verde pe tot parcursul anului, semnificand longevitatea si fiind un semn al nemuririi spirituale. Prin efemeritatea lor, florile sunt asociate cu omul.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Coroana garoafe Coroana garoafe
159 lei
Comanda rapida - 0374.87.74.87