Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Cum au aparut coroanele funerare traditionale?

De-a lungul timpului inmormantarea ca si ritual a fost privita din perspective diferite in functie de religie, popor si credinta. Obiceiul de depunere coroane de flori la mormant nu a fost practicat mereu. Acesta dateza de putin timp, insa are o semnificatie profunda. Coroanele clasice sunt realizate din brad, impodobit cu diverse flori si isi pastreaza popularitatea prin aspectul traditional. Bineinteles ca in design-ul floral se resimte o evolutie, intrucat au aparut modele de aranjamente funerare din ce in ce mai moderne si deosebite. In articolul de astazi vom vorbi despre istoria coroanelor funerare traditionale si semnificatia acestora!

Cand au aparut coroanele funerare?

Obiceiul de a oferi coroane funerare a fost initiat la sfarsitul secolului XIX – inceputul secolului XX, in special in zonele urbane. Initial aceasta traditie era folosita pentru a aduce un omagiu eroilor nationali. Odata cu evolutia de care am avut parte in aceste secole, traditia coroanelor funerare a luat amploare. Desi intr-o prima etapa coroanele funerare reprezentau un adevarat omagiu daruit doar personalitatilor importante, treptat au reusit sa fie introduse ca obicei de inmormantare. Si in cazul traditiilor putem observa o evolutie, apar obiceiuri care transforma inmormantarea intr-un adevarat fast, ceea ce fac coroanele funerare nelipsite.

Inspiratia care a dus la crearea coroanelor funerare a fost chiar un obicei de inmormantare din zona rurala, reprezentativ pentru cultura romaneasca. In multe zone se practica impodobirea bradului din curte, in ziua in care cel drag pleca dintre noi, tocmai pentru a anunta ca in aceea gospodarie cineva a decedat. Acest obicei era ca un semn pentru ceilalti sateni, care vadeau bradul, aflau despre tragicul eveniment si se rugau pentru cel trecut in nefiinta. De regula, bradul era impodobit cu fructe, nuci, panglici si flori, insa existau tot felul de traditii. La inmormantarea unui tanar necasatorit in varful bradului se punea inelul de logodna. Asadar, impodobirea bradului din mediul rural avea drept corespondent coroanele funerare din mediul urban. De aceea, acestea erau extrem de asemanatoare, coranele funerare traditionale fiind alcatuite dintr-un suport de brad decorat cu flori.

Semnificatia coroanelor funeare

Coroanele funerare reprezinta un simbol al respectului fata de persoana decedata, acestea aduc un omagiu si arata dragostea vesnica. Bradul confera coroanei aspectul traditional si totodata simbolizeaza omul, aflat la granita dintre pamant si lumea de dincolo. In cazul Inmormantarii, bradul semnifica continuarea vietii dincolo de moarte, caci moartea este privita ca o „poarta” catre viata vesnica. Acest arbore se pastreaza verde pe tot parcursul anului, semnificand longevitatea si fiind un semn al nemuririi spirituale. In ceea ce priveste florile, ele sunt singurele capabile sa transmita mesaje puternice. Prin efemeritatea lor sunt asociate cu omul. Astfel, coroanele funerare capata o semnificatie aparte, dar si un aspect deosebit cu ajutorul lor.

Aranjamente funerare din articol

Coroana garoafe Coroana garoafe
159 lei
Comanda rapida - 0374.87.74.87