Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Moartea și înmormântarea în Postul Craciunului

În lumea creștină, postul influențează omul din punct de vedere spiritual, iar dogmele impuse în această perioadă trebuie respectate, indiferent de eveniment. În perioada postului Crăciunului (15 noiembrie-24 decembrie inclusiv), desfășurarea marilor evenimente din viața omului suferă modificări: nu se fac nunți, iar botezul în post se face doar cu ceremonia religioasă, fără organizarea petrecerii. Și înmormântarea în postul Crăciunului ține cont de câteva reguli.

Se crede în popor despre cei care mor în Postul Crăciunului că au fost oameni buni, fără păcate. Ca atare, moartea în această perioadă înseamnă că sufletul va părăsi lumea cu ușurință și va ajunge direct în Rai, fără a trece prin vămile văzduhului.

Atunci când cineva moare în Postul Crăciunului, mâncarea – atât cea de la priveghi, cât și cea care este împarțită ca pomană sau servită la masa de după înmormântare, va trebui să fie de post, astfel încât să corespundă cerințelor acestei perioade. Din același motiv, nu se vor servi băuturi alcoolice.

Nu se fac parastase în postul Crăciunului după data de 20 decembrie, așa că dacă parastasul de 3 zile sau pomenirea de 9 zile pică în această perioadă, ele vor trebui ori să fie făcute mai devreme, ori să fie amânate după data de 7 ianuarie. Cel mai bine ar fi să te sfătuiești cu preotul în această privință.

De Crăciun nu se fac înmormântări, ca atare ziua înmormântării nu poate să coincidă cu ziua Crăciunului, care este o sărbătoare a bucuriei.

Dincolo de aceste recomandări, înmormântarea se va organiza în același fel, cu aceleași tradiții și obiceiuri. Crăciunul poate fi sărbătorit, dar fără petrecere, care ar fi în contradicție cu moartea unei persoane apropiate.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87