Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Înmormântarea în Postul Craciunului

În lumea creștină, postul influențează omul din punct de vedere spiritual, iar dogmele impuse în această perioadă trebuie respectate, indiferent de eveniment.

În perioada postului Crăciunului (15 noiembrie-24 decembrie inclusiv), desfășurarea marilor evenimente din viața omului suferă modificări: nu se fac nunți, la botezuri se face doar ceremonia religioasă, fără organizarea petrecerii, iar la înmormântări se ține cont de câteva reguli.

Se crede în popor că sufletul celui care moare în posturile mari de peste an, așa cum este postul Crăciunului, va părăsi lumea cu ușurință și va ajunge direct în Rai, fără a trece prin vămile văzduhului. Această idee are la bază credința că cei care mor în post sunt oameni buni, fără păcate.

Dacă se întâmplă ca cineva să moară și să fie înmormântat în postul Crăciunului, mâncarea – atât cea de la priveghi, cât și cea servită la masa de după înmormântare și cea dată de pomană - va trebui să fie de post, astfel încât să corespundă cerințelor acestei perioade. Din același motiv nu se vor servi băuturi alcoolice.

După data de 20 decembrie și pâna la 7 ianuarie nu se mai fac parastase, așa că dacă parastasul de 3 zile sau cel de 9 zile pică în această perioadă, ele vor trebui fie făcute mai devreme, fie amânate. Cel mai bine este să te sfătuiești cu preotul în această privință.

De asemenea, ziua înmormântării nu poate să coincidă cu ziua Crăciunului, care este o sărbătoare a bucuriei.

Dincolo de aceste recomandări, înmormântarea se va organiza în același fel, cu aceleași tradiții și obiceiuri. Crăciunul poate fi sărbătorit, dar fără petrecere, care ar fi în contradicție cu moartea unei persoane apropiate.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87