Mesaj sincere condoleante
Închide
Coroane si jerbe funerare

Inmormantarea in Postul Craciunului

In lumea crestina, postul influenteaza omul din punct de vedere spiritual, iar dogmele impuse in acesta perioada trebuie sa fie respectate indiferent de eveniment. Postul Craciunlui incepe pe 15 noiembrie si se incheie pe data de 25 decembire, de Craciun cand toti crestinii sarbatoresc Nasterea Domnului. In aceasta perioada marile evenimente crestine sufera modificari, nuntile sunt interzise, in cazul botezului este recomandata doar ceremonia religioasa, iar la inmormantari se tin cont de cateva reguli. Afla in acest articol cums e organizeaza inmormantarea in Postul Caciunului.

Ce se spune cand moare un crestin in perioada aceasta?

Conform Bisericii Ortodoxe, sufletul celui decedat in cele mai mari posturi din an, Postul Craciunului, Pastelui, Sf. Maria, Sf. Petru, va ajunge direct in Rai. Preotii afirma ca cei decedati in post vor parasi lumea cu usurinta si vor ajunge direct in Cerurile Raiului , fara a trece prin 'vama'. In popor se considera ca doar oamenii buni trec in nefiinta, desavarsiti si fara de vina, acesta fiind motivul pentru care sufletele lor ajung direct in Rai.

Organizarea inmormantarii

Cu toata ca inmormantariile nu pot fi planificate, moarte fiind un eveniment imprevizibil, aceatsa trebuie sa fie organizata corespunzator, conform sfaturilor oferite de preoti. Inmormantarea in Postul Craciunului este diferita atat din punct de vedere organizatoric, cat si spiritual. Una dintre regulile de baza este ca pana la data de 25 decembrie sa se serveasca mancare ingaduita de Biserica. Mancarea trebuie sa fie de post , sa fie evitate preparatele de dulce. Daca ziua inmormantarii va coincide cu ziua de Carciun, preotul te va indemna sa amani ziua de privegere care se obisnuieste sa fie de 3 zile, cu inca cel putin o zi. Motivul este ca in ziua sarbatorii mari este de preferat sa se evite tristetea. Nu este o problema daca zilele de priveghere nu tin conform traditiilor din popor, intru-cat nu este o regula.

Ulterior, parastesele se vor realiza la 3 zile, 9 zile, 40 de zile, un an si apoi din an in an in primii 7 ani, Daca momentele acestea vor cadeas in perioada Craciunului preotul va sfatui amanarea lor. Intre Craciun si Boboteaza nu se pot organiza parastase. In afara de aceste semnificatii, nu exista alte dogme legate in inmormantarea din cadrul postului. Toate traditiile si obiceiurile pot fi respectate de catre familia indoliata. Coroanele funerare se pot depune la sicriu in semn de omagiu, iar florile transmit cel mai bine sentimentele de tristete, respect si iubire vesnica. Legat de cum va decurge sarbatoare, avand in vedere tristul eveniment, se poate sarbatori Craciunul, insa fara muzica, dans sau bautura . Bradul poate fi impodobit, iar cei mici se pot bucura linistiti de acest eveniment.

Afla in acest articol obieceiuri si traditii pentru cei morti Postul Craciunului: https://www.coroanefunerare.com/obiceiuri-inmormantare/postul-craciunului---obiceiuri-si-traditii-pentru-cei-morti.html

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87