Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Ce este un plan funerar și de ce e important?

Posibila moarte a celor apropiați nu este un subiect ușor de abordat și de discutat în cadrul familiei. Oricât de dificil ar fi însă, ciclul vieții te obligă sa iei în calcul sfârșitul și să îl tratezi cu seriozitate. Pregătirea înmormântării implică foarte multe aspecte, atât legale, cât și care țin de tradiția creștină si de aceea necesită o bună organizare. Impactul emoțional este adesea copleșitor și te poate împiedica – pe tine sau pe membrii familiei – sa te ocupi de înmormântare așa cum se cuvine, mai ales dacă ești la primul contact cu aceasta. De aceea este bine să iei în considerare un plan funerar, care va ușura munca.

Ce este un plan funerar?

Un plan funerar este de fapt un contract cu o firmă de servicii funerare, contract care se referă la planificarea înmormântării în avans, astfel încât starea emoțională din momentele de după deces să nu afecteze buna organizare a evenimentului. Planul funerar îți permite să stabilești din timp toate detaliile legate de formalitățile legale, de respectarea tradițiilor și obiceiurilor creștine, astfel încât să fii sigur că se va acționa prompt după constatarea decesului.

Accesarea unui plan funerar oferă liniște sufletească, mulțumirea lucrului bine făcut, siguranță și confort financiar, atât pentru tine, cât și pentru familie. Pentru că totul se organizează în avans, costurile vor fi mai bine gestionate și nu va fi nevoie să scoți din buzunar sume mari de bani în momentul în care are loc decesul.

Cine poate accesa un plan funerar?

Planul funerar poate fi propriu, organizat chiar de persoana în cauză, înainte de deces sau poate fi accesat pentru altcineva.

Orice persoană în vârstă de peste 18 ani poate beneficia de un plan funerar.

Avantajele planului funerar

Planul funerar îți oferă mai multe avantaje. Printre acestea se numără:

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care planul funerar este o necesitate. Odată întocmit, vei avea certitudinea că totul va decurge așa cum trebuie, fără surprize neplăcute. Un plan funerar îți oferă flexibilitate în a lua deciziile potrivite, iar gestionarea evenimentului este mai simplă și mai eficientă.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87