Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Coroane funerare pentru parastase

Parastasele sunt slujbe foarte importante pe care le facem in memoria celor adormiti, totodata sunt momente ce ne unesc rugaciunile intr-un singur gand. Dupa slujba parastasului si masa (pomana) de sufletul mortului, cei apropiati se indreapta catre cimitir, unde dau de pomana si duc flori celor dragi.

Crestinii presara intreg anul cu momente dedicate celor trecuti la cele vesnice. Mai ales in perioadele de post, nu exista saptamana in care mai ales femeile sa nu pregateasca o anumita mancare de impartit "de sufletul" celor adormiti. De exemplu, in postul Craciunului exista astfel de obiceiuri in mai multe regiuni ale tarii. Totodata, oamenii nu uita sa treaca pe la cimitir cu lumanari si flori.

Faptele de milostenie in numele celor morti intregesc traditia parastaselor, in cadrul carora rudele si apropiatii implinesc o pomenire mai oficiala a celor morti.Pe langa parastasele individuale, exista parastasele colective, zile stabilite de Biserica, in care au loc slujbe speciale si rugaciuni colective. Un parastas, indiferent daca este individual sau colectiv, nu trebuie sa fie un pretext pentru mese fastuoase la care sa participe cei cunoscuti si instariti. Exista alimentele obligatorii ale acestei pomeniri, coliva, colacul si vinul, si cele ce se adauga dupa putinta fiecaruia. Mancarea ce este pregatita se imparte mai ales celor saraci si copiilor.

Impartirea mancarurilor si a celor pregatite se face cu precadere in biserica si la cimitir. Dupa slujba parastasului, ce se desfasoara la biserica, oamenii se indreapta catre cimitir, impartind din bunurile pregatite celor intalniti pe drum sau chiar la cimitir. E bine ca fiecare vizita pe care o facem celor morti cunoscuti sa fie insotita de coroane funerare, lumanari si tamaie.

Ce flori funerare ducem la cimitir?

Evident, aranjamentele florale funerare si coroanele funerare pe care le ducem la cimitir dupa un parastas sau in oricare alta zi nu sunt la fel de impunatoare ca cele din ziua inmormantarii. Insa, simplul gest de a pune o floare pe un mormant este o dovada de credinta in Dumnezeu si in lumea de dincolo de viata. Coroanele funerare sunt simple, discrete, mai mici decat cele de inmormantare. Bineinteles, nimic nu ne opreste sa alegem o coroana funerara de lux.

Iata recomandarile noastre:

Puteti insoti coroana de un mesaj de condoleante potrivit.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87