Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Ce coroane și flori se duc la cimitir după parastas?

Parastasele sunt slujbe foarte importante, pe care le facem în memoria celor adormiți și sunt totodată momente ce ne unesc rugăciunile într-un singur gând. După slujba parastasului, cei apropiați se îndreaptă către cimitir, unde dau de pomană și duc flori la mormintele celor dragi.

Creștinii presară întreg anul cu momente dedicate celor trecuți la cele veșnice. Mai ales în perioadele de post, nu există săptămână în care femeile să nu pregătească o anumită mâncare de împarțit de pomană "de sufletul celor adormiți". De exemplu, în multe regiuni ale țării există astfel de obiceiuri de pomenire a morților în postul Crăciunului. Totodată, oamenii nu uită să ducă la cimitir flori și lumânări aprinse.

Ce flori se duc la cimitir?

Evident, buchetele de flori și coroanele funerare pe care le ducem la cimitir după un parastas (sau în oricare altă zi) nu vor fi la fel de impunătoare ca cele din ziua înmormântării. Însă, simplul gest de a pune o floare pe un mormânt este o dovadă de credință în Dumnezeu și în lumea de dincolo de viață.

Coroanele funerare pentru parastas sunt de obicei mai simple, mai discrete și mai mici decât cele de înmormântare. De aceea, sunt de preferat coroanele rotunde, de dimensiuni mai reduse. Bineînțeles, nimeni nu ne oprește să alegem coroane funerare de lux.

Sugestiile noastre:

Cel mai adesea, după parastas se duc la cimitir buchete de flori funerare. Nu contează neapărat câte flori se duc, însă numărul acestora trebuie să fie par.

Sugestiile noastre:

Florile și coroanele depuse la cimitir în ziua parastasului simbolizează regretele, prețuirea și faptul că sufletul celui trecut în neființă rămâne viu în amintirea celor dragi, chiar și după moarte. Coroanele și florile pentru parastas reprezintă un omagiu și semnifică dragostea veșnică. Aranjamentele au în plus și un rol estetic, înfrumusețând locul de veci.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87