Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Cele mai ciudate ritualuri si traditii de inmormantare

De-a lungul timpului traditiile si superstitiile legate de inmormantare au evoluat si s-au inmultit. Astfel, in prezent, se pot observa diferente nu doar in fuctie de religie, ci si in functie de zonele geografice. Oamenii au incercat sa marcheze trecerea in nefiinta intr-un mod cat mai original sau extravagant, dand nastere unor obiceiuri care pot parea bizare. Ritualul de inmormantare difera in functie de perioada istorica, religie si cultura. In general, practicile din vechime vizau conexiunea omului cu natura. Citeste in acest articol care sunt cele mai bizare traditii de inmormantare din lume!

Ritualuri ciudate de inmormantare

Inhumarea nu a existat dintotdeauna. Primele practici mortuare presupuneau ca persoana decedata sa fie lasata chiar in locul in care murise. Mai tarziu a aparut mumificarea, cu origini in Egiptul Antic. O metoda bizara de conservare era folosita de babilonieni, sirieni si persani, care depozitau corpurile in vase uriase cu miere sau ceara.

In urma cu 4000 de ani in Asia nu se practica ingroparea, ci se folosea ritualul Dakhma Nashini (distrugerea completă a trupului mort), pentru ca trupurile celor decedati erau considerate malefice.

Ritualul zoroastrienilor presupunea ca trupul sa fie spalat in urina de taur alb. Doar cativa oameni aveau voie sa faca acest lucru, iar apoi erau obligati sa paraseasca orasul si sa se izoleze de restul populatiei.

La indienii din America de Nord cei trecuti in nefinta erau agatati de copaci pentru a se usca. Se credea ca natura este cea care trebuie sa isi urmeze cursul si sa se ocupe de corpurile celor decedati. Cand acest proces era complet, indienii curatau oasele si le ingropau.

Cele mai ciudate traditii

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87