Mesaj sincere condoleante
Închide
Coroane si jerbe funerare

Ce rol joaca aranjamentele florale pentru inmormantare?

Decesul unei persoane dragi aduce cu sine o serie de obiceiuri care necesita a fi respectate, unul dintre acestea fiind si depunerea de coroane funerare la mormant in semn de respect. Coroanele funerare reprezinta un omagiu fata de persoana decedata, astfel incat atunci cand alegi florile din care coroana sa fie confectionata, poti opta pentru ceva special care sa reflecte sentimentele purtate fata de sufletul celui decedat, raportat la relatia pe care ai avut-o de-a lungul vietii cu acesta.

Coroanele funerare in traditia romaneasca

Inaintea aparitiei coroanelor funerare, care acum sunt nelipsite de la orice inmormantare, se respecta o traditie numita “obicei al bradului”, care era impodobit in curtea casei celui decedat in ziua mortii sale drept simbol ca in acea locuinta se afla o persoana decedata. Acest obicei era mai mult utilizat in mediul rural, in unele zone inca folosindu-se aceasta varianta. Coroanele funerare, folosite la inmormantari sunt alcatuite din crengi de brad impodobite cu flori, existand insa si coroane mult mai deosebite care sunt alcatuite numai din flori, pentru un efect vizual mai impresionanant, desi semnificatia este aceeasi.

Alegerile puse la dispozitie de site-ul nostru pentru inmormantari:

Coroanele funerare - Sunt cele mai utilizate aranjamente florale in Romania, aducand un tribut raposatului. Cele mai comune coroane funerare pe care le punem la dispozitia dumeavoastra sunt in forma de lacrima, insa ele pot fi si circulare, in forma de inima, cruce, sau alte forme personalizate. Coroanele funerare vin insotite de panglici cu mesaje comemorative care sa exprime durerea familiei.

Jerbele funerare- Sunt o varianta redusa a coroanelor, avand de regula un suport din ramuri de brad. Acestea au o dimensiune mai mica, insa sunt mai practice, deoarece necesita un timp redus de executie si aspectul lor este pe cat se poate de traditional.

Buchetele funerare- Buchetele funerare sunt realizate din flori de lux, in culori si aranjamente sobre. Puteti opta fie pentru un buchet simplu din 6-10 fire de trandafiri albi, fie sa alegeti un buchet de flori funerare select, lucrat din 20-30 fire de trandafiri, crini sau cale albe, in functie de importanta evenimentului si a persoanei in memoria careia se depune buchetul de flori. Tipul de flori ales este o alta modalitate de a ne arata respectul cat si natura relatiei cu cel decedat. In Romania exista obiceiul de a se oferi flori in numar par, pentru ca persoana trecuta pe lumea cealalta sa isi poata gasi perechea.

Cosuri cu flori-Un cos funerar de flori albe, proaspete si atent alese, aranjate pe burete de longevitate si ornate cu frunze decorative, reprezinta una dintre cele mai adecvate alegeri pentru a participa la o inmormantare sau pentru a-l trimite familiei indoliate. Floraria noastra va ofera cateva variante de cosuri funerare special configurate, pentru orice ocazie sau pentru a se incadra in orice buget

Coroanele funerare au un rol foarte important in ceremonia de inmormantare si este bine ca atunci cand alegi un aranjament funerar, sa ti cont de semnificatia acestuia. Fiecare floare transmite un sentiment, iar coroanele funerare sunt cele care trebuie sa exprime cel mai bine starea dumneavoastra si respectul fata de cel trecut in nefiinta.

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87