Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Ce rol joaca aranjamentele florale pentru inmormantare?

Decesul unei persoane dragi atrage dupa sine respectarea unor obiceiuri, unul dintre ele fiind si depunerea de coroane funerare la mormant. Coroanele funerare reprezinta un omagiu fata de persoana decedata, de aceea, atunci cand alegi florile pentru coroana, poti selecta ceva care sa reflecte sentimentele si relatia pe care ai avut-o cu persoana plecata dintre noi.

Coroanele funerare in traditia romaneasca

Inainte de aparitia coroanelor funerare, astazi nelipsite de la orice inmormantare, se respecta o traditie numita "obiceiul bradului". Cand o persoana murea, in curtea casei sale era impodobit un brad. In unele sate inca se mai practica acest obicei.

Coroanele funerare folosite la inmormantare sunt alcatuite de obicei din crengi de brad impodobite cu flori. Exista si coroane mai deosebite, formate doar din flori, cu un aspect mai deosebit.

Variante de aranjamente florale pentru inmormantare

Coroanele funerare sunt cele mai utilizate aranjamente florale in Romania, aducand un tribut raposatului. Cele mai comune coroane funerare sunt in forma de lacrima, insa ele pot fi si rotunde, in forma de inima, cruce, sau alte forme personalizate. Coroanele funerare vin insotite de panglici cu mesaje comemorative care exprima durerea familiei.

Jerbele funerare sunt o varianta mai redusa ca pret a coroanelor, avand de regula un suport din ramuri de brad. Acestea au o dimensiune mai mica, insa sunt mai practice, deoarece necesita un timp redus de executie si aspectul lor este cat se poate de traditional.

Buchetele funerare sunt realizate din flori de lux, in culori si aranjamente sobre. Poti opta fie pentru un buchet simplu din 6-10 trandafiri albi, fie pentru un buchet de flori funerare select, lucrat din 20-30 fire de trandafiri, crini sau cale albe, in functie de importanta evenimentului si a persoanei in memoria careia se depune aranjamentul. Tipul de flori ales este o alta modalitate de a arata nu doar respectul, ci si natura relatiei cu cel decedat. In Romania exista obiceiul de a se oferi flori in numar par, pentru ca persoana trecuta pe lumea cealalta sa isi poata gasi perechea.

Cosurile cu flori (de obicei albe) montate pe burete de longevitate si ornate cu frunze decorative reprezinta o varianta potrivita pentru inmormantare. Ele pot fi si transmise direct familiei indoliate.

Aranjamentele florale au un rol foarte important in ceremonia funerara si este bine ca atunci cand alegi florile pentru inmormantare sa tii cont de semnificatia lor. Fiecare floare transmite un sentiment, iar coroanele funerare sunt cele care trebuie sa exprime cel mai bine starea ta si respectul fata de cel trecut in nefiinta.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87