Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Cele mai cunoscute cimitire din Bucuresti si din tara

De obicei asociem locurile de veci cu tristetea. Totusi, lumea in care traim a evoluat atat de mult, iar obiceiurile si traditiile religioase sunt atat de variate, incat unele cimitire au devenit adevarate atractii turistice pentru vizitatorii din Bucuresti si din tara.

Iata doar cateva dintre cimitirele renumite din Romania care se bucura deja de o faima internationala:

Cimitirul Bellu, Bucuresti

Este considerat cel mai important loc de veci din Romania, fiind inclus pe harta obiectivelor culturale europene, datorita personalitatilor culturale si politice care se odihnesc aici. Pe aceste locuri s-a aflat initial o gradina privata care i-a apartinut lui Barbu Bellu. Cimitirul functioneaza din anul 1859. Eminescu, Creangă, Sadoveanu, Iorga, Petriceicu Hașdeu, Maria Tănase, Amza Pelea și multi altii isi petrec impreună veșnicia la Bellu.

Unele monumente de sculptura au povesti dureroase:

Cimitirul Bellu poate fi considerat un adevarat muzeu in aer liber.

Cimitirul evreiesc Filantropia, Bucuresti

Este cel mai mare cimitir evreiesc din Bucuresti si adaposteste mormintele mai multor personalitati din Romania, precum Mihail Sebastian, Iosif Sava, Barbu Nemțean, scriitorul Mihail Sebastian si Iosif Sava. Ca o curiozitate, in acest cimitir se afla si o piatra funerara a unui palarier pe nume Adolf Hittler. Cimitirul contine de asemenea un monument dedicat eroilor romani de origine evreiasca cazuti pentru tara in Primul Razboi Mondial.

Cimitirul animalelor, Comuna Catelu

Aceasta necropola este una speciala si este unica in Romania. A fost construita in anul 2003 de catre un instructor de dresaj de caini, iubitor de animale care si-a dedicat viata acestora. Cimitirul este impartit pe categorii, fiecare rasa de animale avand locul ei.

Alte cimitire de traditie din Bucuresti:

Cimitire renumite din Romania:

Cimitirul evreiesc, Simleu Silvaniei

Este cel mai mare cimitir evreiesc din judetul Salaj, fiind considerat interesant atat pentru sculpturile sale, cat si pentru inscriptiile greu de deslusit. Cea mai veche piatra funerara din acest cimitir dateaza din anul 1750. In jur de 2500 de evrei isi dorm somnul de veci aici. Folosirea formelor geomtrice si a celor florale in realizarea sculpturii pietrelor funerare dau o nota de credinta si mister.

Cimitirul Viu, Sulina

Avand o vechime de peste 200 de ani, este considerat unic in Europa prin faptul ca sunt ingropati crestini de diferite confesiuni, localnici romani, ofiteri britanici, un pirat grec, marinari musulmani si targoveti evrei. Este renumit pentru pietrele funerare cu sculpturi emotionante si povesti dramatice, precum surorile care au murit imbratisate, indragostitii care au murit inecati etc.

Cimitirul Vesel, Sapanta

Cimitirul Vesel este cunoscut ca cimitirul unde trecerea in nefiinta a celor vii este luata peste picior prin faptul ca pe crucile mortilor regasim diferite texte care mai de care amuzante si vesele. Este considerat cel mai cunoscut si interesant cimitir din Romania, intrat de ani de zile in topurile celor mai fascinante cimitire ale acestei lumi. Acesta a fost un cimitir obisnuit pana cand intr-o zi, in anul 1935, mesterul Stan Ioan a realizat o cruce lata de culoare albastra cu spatiu pentru epitaf. Astazi este patrimoniu UNESCO si are peste 800 de cruci marcate de o nuanta de albastru ce evoca veselia.

Cimitirul din Deal, Sighisoara

Este un cimitir evanghelic inclus in patrimoniul UNESCO, devenit cunoscut prin intermediul Bisericii Evanghelice din Deal. Aici se gasesc pietre funerare care provin din secolul XVIII si la umbra carora se odihnesc sasi de vita nobila care aveau pe vremea lor mare influenta in viata sociala din Sighisoara.

A fost nevoie de mult timp pentru ca oamenii sa isi schimbe raportarea fata de notiunea de cimitir, iar in zilele noastre acestea sunt amenajate si vizitate asemeni unor parcuri, unde pot fi admirate monumentele funerare, unde ne putem reculege pe bancile amplasate de-a lungul aleilor umbrite si putem depune la mormintele celor trecuti in nefiinta flori, coroane, jerbe sau doar o lumanare aprinsa.

Ori de cate ori doriti si aveti nevoie de ajutorul nostru pentru a realiza coroane mortuare, jerbe de flori, cosuri sau buchete funerare, puteti comanda cu incredere pe coroane funerare.com si noi asiguram realizarea aranjamentelor de flori si livrarea sau depunerea acestora la orice cimitir din Bucuresti, in aceeasi zi.

Comanda rapida - 0374.87.74.87