Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Cele mai cunoscute cimitire din Bucuresti si din tara

Locurile de veci sunt considerate de regula locuri triste, unde sunt ingropati cei care trec in nefiinta. In prezent, lumea in care traim a evoluat atat de mult, iar obiceiurile si traditiile religioase sunt atat de variate, incat unele cimitire au devenit adevarate atractii turistice pentru vizitatorii din Bucuresti si din tara.

Iata doar cateva dintre cimitirele renumite din Romania care se bucura deja de o faima internationala:

Cimitirul Bellu, Bucuresti

Este considerat cel mai important loc de veci din Romania, fiind inclus pe harta obiectivelor culturale europene, datorita oamenilor care se odihnesc aici, fiind considerati personalitati culturale si politice ale Romaniei, precum mari scriitori și poeți, diplomati și istorici, actori, pictori, sculptori etc. Acesta a fost inainte o gradina privata care a apartinut lui Barbu Bellu si functioneaza ca cimitir din anul 1859. Eminescu, Creangă, Sadoveanu, Iorga, Petriceicu Hașdeu, Maria Tănase, Amza Pelea și foarte mulți alții petrec împreună veșnicia, în cimitirul Bellu.

In acest cimitir exista cateva monumete de sculptura cu povesti dureroase care cu siguranta iti vor rupe o lacrima daca vei ajunge sa le vezi:

Cu siguranta Cimitirul Bellu poate fi considerat un adevart muzeu in aer liber.

Cimitirul evreiesc Filantropia, Bucuresti

Este cel mai are cimitir evreiesc din Bucuresti, care adaposteste mormintele mai multor personalitati din Romania precum: Mihail Sebastian, Iosif Sava, Barbu Nemțean, scriitorul Mihail Sebastian şi Iosif Sava. In acest cimitir regasim piatra funerara a lui Adolf Hittler. Cimitirul conține de asemenea un monument dedicat eroilor români de origine evreiască căzuți pentru țară în Primul Război Mondial.

Cimitirul animalelor, Comuna Catelu

Aceasta necropola, este una speciala si unica in Romania. A fost construita in anul 2003 de catre un instructor de dresaj de caini, iubitor de animale care si-a dedicat viata acestora. Cimitirul este impartit pe categorii, fiecare rasa de animale avand locul ei.

Alte cimitire de traditie din Bucuresti:

Cimitire renumite din Romania:

Cimitirul evreiesc, Simleu Silvaniei

Este cel mai mare cimitir evreiesc din judetul Salaj, fiind considerat interesat datorita aspectului sau arhitectural, atat din punct de vedere al detalierii sculpturii, cat si a inscriptiilor greu de deslusit. In acest cimitir cea mai veche piatră funerară datează din anul 1750 si sunt ingropati în jur de 2.500 de evrei. Prin folosirea formelor gemotrice si a celor florale in realizarea sculpturii pietrelor funerare, acestea sunt pline de credinta si mister.

Cimitirul Bisericii "Sintii Apostoli Petru si Pavel", Satu Mare

In interiorul acestui loc de veci zaresti printre cruci, cum domneste o cladire realizata in stilul neobrancovenesc cu elemente traditionale ridicata intr-un an de zile (1935-1936) dupa planurile renumitului artist Aurel Pop. La subsolul acestei cladiri considerate o bijuterie sunt asezate osemintele marelui artist. Cimitirul este considerat interesant datorita acestei constructii amplasata intre doua cimitire, unul ortodox și unul greco catolic. Cladirea are hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar la interior se găsește cripta familiei Popp.

Cimitirul Viu, Sulina

Avand o vechime de peste 200 de ani, este considerat unic in Europa prin faptul ca sunt ingropati crestini de diferite confesiuni, localnici romani, ofiteri britanici, un pirat grec, marinari musulmani si targoveti evrei. Este renumit pentru pietrele funerare cu sculpturi emotionante si povesti dramatice, precum surorile care au murit imbratisate, indragostitii care au murit inecati etc.

Cimitirul Vesel, Sapanta

Este cunoscut ca cimitirul unde trecerea in nefiinta a celor vii este luata peste picior prin faptul ca pe crucile mortilor regasim diferite texte care mai de care amuzante si vesele. Este considerat cel mai cunoscut si interesant cimitir din Romania, intrat de ani de zile in topurile celor mai fascinante cimitire ale acestei lumi. Acesta a fost un cimitir obisnuit pana cand intr-o zi, in anuml 1935, mesterul Stan Ioan a realizat o cruce lata de culoare albastra cu spatiu pentru epitaf. Astazi este patrimoniu UNESCO si are peste 800 de cruci marcate de o nuanta de albastru ce evoca veselia.

Cimitirul din Deal, Sighisoara

Este un cimitir evanghelic inclus in patrimoniul UNESCO devenit cunoscut prin intermediul Bisericii Evanghelicedin Deal. Aici se gasesc pietre funerare care provin din secolul XVIII si la umbra carora se odihnesc sasi de vita nobila care aveau pe vremea lor mare influenta in viata sociala din Sighisoara.

Cum am spus si la inceput, datorita acestei lumi care se afla intr-o continua dezvoltare, cimitirele incep sa fie vazute cu alti ochi. A fost nevoie de mult timp pentru ca oamenii sa isi schimbe raportarea fata de notiunea de cimitir, iar in zilele noastre acestea sunt amenajate si vizitate asemeni unor parcuri, unde pot fi admirate monumentele funerare, unde ne putem reculege pe bancile amplasate de-a lungul aleilor umbrite si putem depune la mormintele celor trecut in nefiinta flori, coroane, jerbe sau doar o lumanare aprinsa.

Ori de cate ori doriti si aveti nevoie de ajutorul nostru pentru a realiza coroane mortuare, jerbe de flori, cosuri sau buchete funerare, puteti comanda cu incredere pe coroane funerare.com si noi asiguram realizarea aranjamentelor de flori si livrarea sau depunerea acestora la orice cimitir din Bucuresti, in aceeasi zi.

Comanda rapida - 0374.87.74.87