Mesaj sincere condoleante
Închide
Coroane si jerbe funerare

Ce sa nu spui niciodata la o inmormantare?

Ceremonia de inmormantare este un eveniment tragic unde oamenii isi exprima ultimele ganduri si regrete fata de persoana draga trecuta in nefiinta. In semn de respect, oamenii pastreaza linistea, insa de multe ori simtim nevoia sa ne exprimam durerea. Este important sa nu ranim familia prin vorbele noastre si sa fim atenti la ceea ce spunem.

Ce sa nu spui niciodata la o inmormantare?

Un lucru foarte dificil este sa te pronunti cuiva care tocmai a pierdut pe cineva drag, fara sa provoci mai multa durere decat cea care exista deja. Nu toata lumea stie cum sa-si exprime compasiunea fata de cei care sufera dupa disparitia unui apropiat. Important este sa fim intelegatori si sa fim pregatiti sa ascultam. Exista insa cateva fraze pe care mai bine le pastrezi pentru tine, fiindca pot rani fara ca nici macar sa realizezi acest lucru.

1. Ce ai primit mostenire?

2. Este mai bine ca a decedat.

3. Cu timpul va trece durerea.

4. Inteleg perfect cum te simti!

5. Nu stiu ce as face in locul tau. Cred ca as fi devastata.

6. Este mai bine fara el.

7. Este intr-un loc mai bun!

8. Nu plange!

Evita pe cat posibil sa spui aceste lucruri care sunt total nepotrivite la un astfel de eveniment. Foarte important este sa-ti arati respectul si sa incerci sa ajuti pe cat posibil acea persoana care se confrunta cu un moment extrem de dificil. Lacrimile sunt cele care exprima durerea si ajuta sa te descarci, nu poti opri pe nimeni sa se exteriorizeze.

Un alt lucru pe care nu-l poti cunoaste este durerea prin care trece familia, de aceea nu este bine sa spui 'stiu cum te simti' sau ' stiu prin ce treci', indiferent daca te-ai confruntat in viata cu o experienta asemanatoare. De asemenea, lipsit total de respect este sa crezi faptul ca situatia este una benefica, indiferent daca omul acela a facut greseli pe parcursul vietii. Nu spune niciodata lucruri negative legat de decedat, incearca sa ajuti familia indurerata atat in timpul ceremoniei cat si ulterior.

Cum iti poti arata respectul?

Un gest insemnat este daruirea florilor, deoarece acestea sunt mesagerul dragostei si respectului purtat de tine fata de un apropiat. Daruieste coroane funerare la ceremonie, iar acestea vor exprima cel mai bine gandurile tale. Afla mai multe despre obiceiul de a darui flori la inmormantare in acest articol: https://www.coroanefunerare.com/obiceiuri-inmormantare/obiceiul-de-a-darui-flori-la-inmormantare.html

Aranjamente funerare din articol

Comanda rapida - 0374.87.74.87