Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Coroane funerare pe burete sau pe suport clasic?

Un aspect esențial, care contribuie la rezistența în timp a aspectului coroanelor funerare, este suportul pe care acestea sunt realizate.

Din acest punct de vedere, coroanele se împart în două mari categorii:

Coroanele funerare pe suport de papură

Coroanele de înmormântare pe suport de papură sunt realizate folosind metoda tradițională, pe care o practicau toate florăriile până acum câțiva ani.

Ce înseamnă acest lucru? Cadrul coroanei este format dintr-un suport de stuf, numit și burlin. Pe colacul astfel format, se înfig mănunchiuri de crenguțe de brad și bețișoare de lemn pe care sunt flori prinse cu sârmă. Acestea vor forma aranjamentul funerar.

Suportul de papură permite realizarea jerbelor funerare, a coroanelor de formă ovală sau rotundă, pline sau în formă de lacrimă, insă nu este potrivit pentru modele de tip modern cum ar fi cele inimă sau cruce.

Un avantaj al coroanelor pe suport de papură ar fi faptul că sunt mai ușoare. Dezavantajul major? Florile nu au nicio sursă de apă și ca atare rezistența coroanei va fi scăzută, iar florile se vor ofili repede, în special în lunile caniculare de vară.

Coroanele funerare pe suport de burete floral

Coroanele funerare pe burete au apărut relativ de curând pe piața din România. În acest caz, suportul clasic de papură este înlocuit de un suport modern, din burete umed de longevitate a florilor.

Buretele este îmbibat mai întâi cu apă și abia apoi se trece la decorarea coroanei cu diferite flori și crengi de brad, în funcție de model.

Datorită suportului, o coroană pe burete poate fi realizată în orice formă – de la cele clasice, de formă ovală sau coroane lacrimă, până la cele moderne - coroane rotunde, coroane funerare în formă de inimă sau cruce și chiar coroane de forme neconvenționale, care încep să își facă apariția și în România – coroane în forma diferitelor obiecte care avut importanță în viața persoanei decedate, litere sau cifre.

Spre deosebire de aranjamentele pe suport de papură, jerbele și coroanele funerare pe suport de burete necesită în general (în funcție de model) mai mult timp și mai multă atenție la realizare.

Avantajul evident? Buretele umed susține durata de viață a florilor, care își vor păstra mai mult timp aspectul proaspăt.

Concluzie

Dacă vrei ca aranjamentele funerare să fie rezistente și să își mențină aspectul frumos o perioadă mai lungă, alege întotdeauna coroanele funerare pe burete floral!

La CoroaneFunerare.com ne mândrim că toate produsele noastre sunt realizate pe suport de burete umed, astfel încât să oferim coroane de calitate, care să reziste în timp, păstrând în același timp prețurile accesibile.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87