Mesaj sincere condoleanțe
Închide
Coroane si jerbe funerare

Care sunt toate tipurile de aranjamente florale pentru inmormantare?

Florile sunt alaturi de noi in toate momentele vietii, pastrand pentru fiecare eveniment o simbolistica profunda. Pe ultimul drum, acestea semnifica viata vesnica, dragostea si puritatea sufletului. Oferim flori la inmormantare in semn de respect, pentru a ne exprima sentimentele fata de cel plecat dintre noi si bineinteles ca un ultim omagiu. Exista multe tipuri de aranjamente funerare, iar fiecare se utilizeaza pentru un anumit scop. Iti prezentam in acest articol care sunt acestea pentru a face alegerea potrivita!

Coroanele funerare

Cele mai cunoscute aranjamente pentru inmormantare sunt coroanele funerare. Acestea sunt oferite din partea membrilor familiei sau prietenilor pentru a transmite un ultim mesaj. Traditia coroanelor funerare dateaza de foarte multi ani si in prezent este un obicei comun pentru toate ritualurile de inmormantare. Chiar daca nu poti ajunge la slujba de imormantare, poti trimite o coroana pentru a transmite condoleantele si pentru a-ti arata sprijinul fata de familia indoliata. Coroanele au luat amploare in ultimul timp si astfel designerii florali au conceput numeroase variante care sa indeplineasca dorintele fiecarei persoane. Astfel, poti opta pentru coroane funerare traditionale, coroane moderne, coroane rotunde, in forma de cruce sau inimi funerare.

Coroanele funerare traditionale provin de la un obicei rural vechi, impodobirea bradului. La sate atunci cand cineva isi dadea ultima suflare, in curte se decora un brad cu fructe, nuci, panglici si flori. Cei care vedeau bradul se rugau pentru sufletul celui trecut in nefiinta. Astfel, foarte multe coroane funerare sunt alcatuite dintr-o baza de brad impodobita cu flori. Coroanele moderne sunt compozitii cu o estetica deosebita, alcatuite preponderent din flori si verdeata decorativa. Pentru cei care isi doresc sa impresioneze cu un aranjament funerar deosebit, aceste coroane moderne sunt alegerea perfecta.

Coroanele funerare rotunde reprezinta o modalitate inedita de comemorare a unei persoane speciale trecute in eternitate. Aceste creatii sunt inspirate din Occident si reprezinta uniunea dintre traditie si modernitate. Datorita formei acestora, coroanele au capatat o simbolistica aparte. Cercul este simbolul continuitatii, reprezinta ciclul vietii si al mortii, facand referire la viata vesnica si dragostea eterna. Aceste compozitii pot fi alcatuite din flori si crengute de brad pentru un stil clasic sau exclusiv din flori pentru un stil modern. O alegere potrivita pentru persoana draga plecata dintre noi este Coroana rotunda imaculata, un aranjament de lux, elegant care exprima puritatea sufletului si sinceritatea sentimentelor.

Coroanele funerare in forma de cruce sau inima sunt cele mai elaborate aranjamente funerare. Acestea se incadreaza in categoria de lux si sunt impresionante prin estetica lor unica. Avand in vedere complexitatea lucrarii, aceste aranjamente contin in jur de 100 de flori, ce sunt montate pe un burete umed pentru longevitate. Crucile funerare si inimile sunt ideale pentru persoanele ce isi doresc sa transmita dragostea fata de o persoana importanta trecuta in nefiinta. Cu siguranta aceste aranjamente de lux vor impresiona in cadrul oricarei ceremonii funerare.

Buchetele de flori si cosurile pentru inmormantare

Exista obiceiul de a depune flori la mormantul defunctului in semn de respect in ziua inmormantarii sau la simpla vizita a familiei la locul de veci. Buchetele de flori sunt concepute pentru a transmite condoleantele si sunt confectionate astfel incat sa poata fi puse cu usurinta pe mormant. Aceste buchete difera de cele cu care suntem obisnuiti la ocaziile fericite din viata noastra. Florile sunt asezate pe inaltime, aranjamentul fiind lucrat pe o parte pentru o depunere mai usoara. Numarul florilor este par si ambalajul sau panglica este de culoare neagra. Cele mai potrivite flori pentru a transmite dragoste si respect sunt trandafirii, garoafele, crizantemele, crinii sau calele. La fel ca in cazul buchetelor, cosurile funerare sunt potrivite pentru a fi depuse la mormant. Acestea au o rezistenta mai mare fiind montate pe un burete floral umed. Cosurile cu flori reprezinta una dintre cele mai adecvate alegeri pentru a participa la o inmormantare sau pentru a-l trimite familiei indoliate

Jerbele funerare

Jerbele sunt aranjamente funerare de mici dimensiuni care pot lua locul coroanelor funerare clasice. Acestea sunt realizate din crengute de brad si flori, pastrand aspectul traditional. Avantajul acestor aranjamente este faptul ca pot fi transportate usor, au o dimensiune mica si greutate redusa. Pretul este de asemenea avantajos, jerbele sunt accesibile oricarui buget deoarece sunt confectionate din 20-40 de flori.

Aranjamente funerare care te-ar putea interesa

Comanda rapida - 0374.87.74.87